Actori
http://fanserialeturcesti.forumgratuit.ro
 
Acasa[URL=http://s05CalendarFAQCautareInregistrareConectare
Ultimele subiecte
» Suete cu fete
Mier Oct 12, 2016 6:15 am Scris de Simi

» Medcezir -
Dum Ian 05, 2014 7:58 am Scris de Deeatma

» Adini Feriha Koydum - FERIHA
Dum Ian 05, 2014 7:52 am Scris de Deeatma

» Bine va-m gasit
Dum Ian 05, 2014 7:41 am Scris de Deeatma

» Nam Gyu Ri
Sam Oct 26, 2013 12:29 am Scris de Hurrem Gul

»  Günaiydin
Sam Oct 26, 2013 12:25 am Scris de Hurrem Gul

» Kivanç Tatlitug
Mar Mai 21, 2013 6:51 am Scris de princesss2012

» Halit Ergenç
Sam Mai 04, 2013 3:23 pm Scris de Deeatma

» Murat Yildirim-Video
Mar Apr 23, 2013 8:03 am Scris de princesss2012

Translate

visitors counter

Distribuiţi | 
 

 Traditii delicioase ale Turciei

In jos 
AutorMesaj
Vanessa
Administrator
Administrator
avatar

Mesaje : 1576
Data de inscriere : 11/09/2011

MesajSubiect: Traditii delicioase ale Turciei   Lun Sept 26, 2011 8:27 am

Traditii delicioase ale Turciei

In legendele turcesti, eroii obisnuiau sa manance alune si stafide inainte de a se lupta cu dragonii si cu uriasii. Faptul ca in zilele noastre unele mame le dau o punguta cu alune si stafide copiilor care urmeaza sa dea un examen, arata ca bucataria turca are probabil o foarte lunga traditie. Nu stim sigur ce mancau printii atunci cand se luptau cu monstrii, dar este stiut faptul ca modul de a pregati alimentele in bucataria turca s-a schimbat mult de-a lungul sutelor de ani. In aceasta tara, abundenta de fructe si legume a dus la o bucatarie a carui rafinament este deseori comparat cu cel al bucatariei franceze ori cu imbietoarea bucatarie chinezeasca. Si ceea ce strabunii stiau, a fost dovedit mai tarziu de catre cercetatori: o dieta bazata pe cereale, legume si fructe este una sanatoasa.

Turcia are reputatia de a oferi un mediu excelent pentru vegetarienii care au de unde alege in ceea ce priveste mancarea. Mese delicioase fara carne sunt preparate in spiritul practicilor stravechi, care face mancarea sa fie nu doar foarte delicioasa, ci si sanatoasa.

Nu doar o gama foarte mare de verdeturi confera bucatariei turce reputatia sa cunoscuta, ci si uleiul de masline (un remediu pentru tot felul de boli) si iaurtul. Iaurtul are o importanta majora intr-o gospodarie si poate fi considerat nu doar obiectul principal al unei diete, ci si darul Turciei pentru intreaga lume.

Unele dintre felurile principale de mancare este pilaful facut din orez si diverse legume precum vinete, mazare si fasole. Un alt fel de mancare popular este Borek: rulouri ce pot fi umplute cu foarte multe amestecuri din branza, spanac, cartofi, etc. Acest fel de mancare este atat de adaptabil, incat pana si prepararea lui a evoluat intr-o arta in adevaratul sens al cuvantului. Ba chiar se spune ca nici o fata nu ar trebui sa se casatoreasca pana cand nu a invatat sa faca Borek.
Un alt fel de mancare este Dolma: diverse legume umplute cu un amestec de orez, verdeturi si condimente. Pot fi mancate atat reci cat si calde.
Sus In jos
http://fanserialeturcesti.forumgratuit.ro
Vanessa
Administrator
Administrator
avatar

Mesaje : 1576
Data de inscriere : 11/09/2011

MesajSubiect: Re: Traditii delicioase ale Turciei   Lun Sept 26, 2011 8:28 am

Farmecul bucatariei turcesti

Daca vrem sa ne facem o opinie corecta despre bucataria turceasca si nenumaratele feluri de mancare gustoase, trebuie sa vizitam un djindjire. Restaurantul mic, condus in familie ne va lasa o amintire greu de sters. Bucataria este intotdeauna un loc agitat, iar tigaile mari din cupru sunt mereu pline cu tocanite si supe groase.
Aflata la mijloc intre Europa si Asia, bucataria turceasca este bogata, asezonata cu sosuri condimentate si deserturi foarte dulci.

Aperitive
Turcii sunt extrem de mandri de gustarile specifice bucatariei lor. In afara de supele cu legume sau carne, putem gusta cacik (castravete in iaurt) sau scioci umplute cu orez, seminte de pin si ceapa tocata. Sub denumirea de dolmas se ascund o multime de frunze de vita de vie sau varza cu diverse umpluturi.


Peste
Cei mai apreciati pesti sunt: macrou, sardina, ton si tipar, de cele mai multe ori pregatiti la cuptor cu sos de rosii. Dupa ce au stat la cuptor suficient cat sa se fragezesca si sa imbibe sosul de rosii cu aroma lor, sunt serviti cu un sos pregatit din vinete coapte si miere.

Carne
Carnea de oaie este cu siguranta cea mai apreciata dintre toate, fiind folosita intr-un numar mare de feluri de mancare. Pilafurile sunt mai intotdeauna impanate cu bucati de miel pregatit inainte la cuptor. Unkar beyendi consta in frigarui din carne de miel pregatite pe gratar si apoi servite pe un pat de salata de vinete.

Legume
Principala leguma folosita in bucataria turceasca este vanata, indispensabila pentru musaca sau imam bayildi (vinete umplute). Dar asta nu inseamna ca retetele nu au loc si pentru dovlecei, ardei grasi, spanac sau bame, pregatite cu un sos din ansoa si suc de lamaie, amestecat cu ulei si supa.
Sus In jos
http://fanserialeturcesti.forumgratuit.ro
Vanessa
Administrator
Administrator
avatar

Mesaje : 1576
Data de inscriere : 11/09/2011

MesajSubiect: Re: Traditii delicioase ale Turciei   Lun Sept 26, 2011 8:29 am

Humus cu legume calite

Ingrediente
1 vanata
2 rosii
1 ardei gras portocaliu
2 linguri ulei de masline

Pentru humus
400g naut din conserva
3 linguri ulei de masline
100g tahini (pasta de susan)
sucul de la o lamaie
1 lingurita boia iute
1 lingurita boia dulce
masline fara samburi
sare
piper



Cum preparam

• Feliem vanata si taiem fasii ardeiul gras. Le stropim cu ulei de masline si le punem la cuptor timp de 15-20 de minute. In ultimele 5 minute adaugam si rosiile feliate. Le scoatem din cuptor si le asezonam cu sare si piper.
• Scurgem nautul si il clatim. Punem nautul intr-un blender impreuna cu uleiul, pasta de susan si sucul de lamaie. Mixam foarte bine, daca pasta este prea uscata, mai adaugam ulei de masline sau suc de lamaie.
• Punem humusul intr-un castron si il decoram cu boia si masline. Il servim impreuna cu legumele pregatite la cuptor.

4 portii
Timp de preparare: 30 minute
Timp de coacere: 15 minute
Sus In jos
http://fanserialeturcesti.forumgratuit.ro
Amina
Moderator
Moderator
avatar

Mesaje : 11204
Data de inscriere : 14/09/2011
Varsta : 39

MesajSubiect: Re: Traditii delicioase ale Turciei   Sam Oct 08, 2011 10:49 am

Baclava cu nucă
Ingrediente:
- 1 pachet foi de plăcintă;
- 250g nucă;
- 75g unt topit;
- 100g miere;
- 2 linguriţe scorţişoară măcinată
Sirop: 5 pahare zahăr, 3,5 pahare apă, sucul de la o jumătate de lămâie.
Mod de preparare: Ungem cu unt o tavă întinsă. Aşezăm o foaie de plăcintă şi o ungem cu unt. Aşezăm deasupra încă 2 foi de plăcintă unse fiecare cu unt. Punem nuca într-un castron, adăugăm 50g miere şi o linguriţă de scorţişoară.
Amestecăm foarte bine şi întindem amestecul peste foile de plăcintă.
Aşezăm deasupra încă trei foi de plăcintă unse un unt.
Presăm cu mâinile şi ungem baclavaua cu miere şi restul de unt topit. Punem în cuptorul încins timp de 30-35 de minute.
Pentru sirop punem apa la fiert, adăugăm zahărul şi îl lăsăm să dea în clocot. După ce îl luăm de pe foc adăugăm sucul de lămâie. Când se răceşte baclavaua adăugăm siropul fierbinte.
Sus In jos
Amina
Moderator
Moderator
avatar

Mesaje : 11204
Data de inscriere : 14/09/2011
Varsta : 39

MesajSubiect: Re: Traditii delicioase ale Turciei   Sam Oct 08, 2011 10:53 am

Ingrediente pt foi :

-670 g faina ( 5 pahare)
-230 ml lapte ( 1 pahar)
-2 linguri iaurt
-90 g ulei (un pahar mic)
-2 oua
-1 lingurita otet
-1/2 lingurita sare

Pentru uns foile:
-175 g margarina topita
-putin ulei

Umplutura:


-1 kg cartofi
-3 cepe
-ulei pentru calit ceapa
-sare,piper
- 3 linguri bulion
-foarte putina boia de ardei iute( optional)
-cascaval ras(optional)

Primul lucru care il facem este sa separam un galbenus pe care il vom folosi pentru uns placintele.

Punem faina intr-un vas si facem o gropita in mijoc,unde adaugam un ou si un albus, laptele, iaurtul, uleiul ,sarea si o lingurita de otet.

Aducem faina cate putin spre mijloc si framantam pana obtinem un aluat elastic pe care il lasam 1 ora sa se odihneasca.

Trecut acest timp,rasturnam aluatul pe plansa de lucru presarata cu faina, si il impartim in 15 bilute egale.Topim cele 175 g de margarina .
Fiecare biluta o impartim in 3 , iar apoi le presam cu podul palmei si le dam bine prin faina.Le intindem de marimea unei farfuriute, si apoi ungem prima foita cu unt topit.Acoperim cu a doua, pe care o ungem la fel iar in final a treia foita o lasam asa.Procedam la fel cu toate cele 15 bilute,toate impartite in alte 3.
Stiu ca pare foarte lung si complicat insa toata povestea cu impartitul in 3, intinsul si unsul mi-a luat doar 30 min.Pare mai complicat de citit decat de facut.Am facut pozele cu toti pasii dar spre disperarea mea o parte le-am pirdut,nu ma intrebati cum…

Odata ce am terminat de suprapus foitele,vom avea 15 discuri ,pe care le vom lasa 30 minute pe plansa de lucru,pentru a absorbi margarina.Intre timp,spalam cartofii si ii punem la fiert in coaja.

Cand sunt gata ii curatam si ii pasam sau dam prin razatoare.Intr-o tigaie punem 3 linguri de ulei,si taiem fin cele 2 cepe,pe care le calim .Peste ele punem cartofii pisati,sare,piper,putina boia de ardei iute,cat sa prinda putin gust picant,si cele 3 linguri de bulion.Le amestecam si le mai lasam pe foc inca 3-4 minute .Adaugam si cascavalul ras daca dorim (eu nu am mai pus) si lasam la racit.

Pudram plansa de lucru cu faina si incepem sa intindem cele 15 discuri in foi foarte subtiri.


E super usor fiindca sunt foarte elastice si rezistente,deci va permit sa le faceti aproape transparente fara sa se rupa nici macar cand intindem compozitia care va fi destul de solida.

Dupa ce le-am intins pe toate,luam cate una si o ungem cu putin ulei peste care punem cate o lingura buna din umplutura de cartofi.

Cu aceeasi lingura intindem bine pe foaie si apoi o rulam in forma de sul,pe care il vom incolaci in genul unei spirale ,ca in poza.


Le asezam in tava de cuptor, si le ungem cu galbenusul dat deoparte la inceput amestecat cu putin lapte.Le dam la cuptorul preincalzit,la 180 grade ,pentru 30 minute.


Sus In jos
Amina
Moderator
Moderator
avatar

Mesaje : 11204
Data de inscriere : 14/09/2011
Varsta : 39

MesajSubiect: Re: Traditii delicioase ale Turciei   Sam Oct 08, 2011 10:56 am

Salată turcească de pui

Ingrediente: ardei copt, castraveti murati, lamaie, marar, morcovi, pastarnac, patrunjel, pui, telina, ulei de masline
Porţii: 4

Timp de preparare: 30 de minute


Ingrediente:
2 piepţi mari de pui, fără piele şi os
8-10 castraveţi muraţi
5 ardei copţi
2 morcovi
1 sfert de ţelină sau 2 bucăţi de păstrârnac
1 lămâie
5-6 linguri ulei de măsline
3 linguri pătrunjel şi/sau mărar tocat
sare
piper

Preparare:
Fierbeţi pieptul de pui în apă cu sare şi puţină lămâie.
Puteţi folosi şi piept de pui gătit la grătar sau chiar resturi de friptură.
Lăsaţi carnea fiartă să se răcească şi rupeţi-o fâşii cu mâna.
Tăiaţi castraveţii muraţi rondele diagonale.
Rupeţi fâşii ardeiul copt.
Curăţaţi morcovii şi ţelina şi treceţi-i prin răzătoarea mare.
Amestecaţi toate ingredientele într-un vas adânc.
Adăugaţi verdeaţa tocată, zeama de lămâie şi uleiul de măsline.
Asezonaţi cu sare şi piper.
Introduceţi la rece 30 de minute înainte de servire.

Salata turcească de pui se serveşte rece sau la temperatura camerei, cu pâine sau lipii.

Păstraţi această salată la rece şi folosiţi-o pentru a realiza sandvişuri excelente.

Sus In jos
Amina
Moderator
Moderator
avatar

Mesaje : 11204
Data de inscriere : 14/09/2011
Varsta : 39

MesajSubiect: Re: Traditii delicioase ale Turciei   Sam Oct 08, 2011 10:58 am

Ayran

Ingrediente: iaurt, mentă, sare, usturoi
Băutură de căpătâi a Turciei şi ţărilor înconjurătoare, răspândită pe teritoriul vechiului Levant şi purtată de turci prin întrega regiune balcanică, ayran-ul se remarcă prin prospeţime şi savoare fiind o băutură deosebită pentru temperaturile ridicate. Apariţia ayran-ului este încă neclară însă se ştie că a fost remarcat în preajma crescătoriilor de oi şi capre unde iaurtului i s-a adăugat sare pentru a-l conserva, oprindu-i procesul de fermentaţie. Unele surse susţin însă că turcii au preluat reţeta ayran-ului de la indieni care prepară de mii de ani o băutură asemănătoare sub numele de lassi.

Adaosul de sare mai are o mare calitate şi anume faptul că reţine apa în organism şi previne deshidratarea. Menta adăugată ayran-ului nu face decât să dea o notă suplimentară de prospeţime acestei băuturi atât de potrivită alături de mâncăruri picante.
Porţii: 4

Timp de preparare: 10 minute


Ingrediente:
700 ml iaurt gras de oaie sau capră
300 ml apă
2 linguri frunze de mentă
1 lingură rasă de sare
cuburi de gheaţă

Preparare:
Curăţaţi frunzele de mentă şi tocaţi-le.
Amestecaţi într-un blender iaurtul cu apa, sarea şi frunzele de mentă.
Adăugaţi cuburi de gheaţă (4-6) şi mai mixaţi încă 10 secunde.

Ayran-ul se serveşte imediat, din pahare de apă.

Dacă serviţi ayran-ul alături de o mâncare condimentată, puteţi să îi adăugaţi 1-2 căţei de usturoi pisat.


În unele ţări, pentru a-i spori prospeţimea, localnicii adaugă ayran-ului zeamă proaspătă de castravete.

În mod tradiţional, iaurtul şi apa se omogenizează turnând în mod repetat amestecul dintr-un vas în altul până se obţine o spumă consistentă la suprafaţă.
Sus In jos
Amina
Moderator
Moderator
avatar

Mesaje : 11204
Data de inscriere : 14/09/2011
Varsta : 39

MesajSubiect: Re: Traditii delicioase ale Turciei   Sam Oct 08, 2011 11:00 am

Musaca de cartofi cu carne vita
400 gr carne tocata de vita
8 cartofi mijlocii
50 gr margarina
1 ceapra
putin ulei
50 gr branza telemea nu foarte sarata
3-4 linguri sos de rosii
pesmet pentru tapetat tava
sare
piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute
housy

Bucataras talentat

Reteta pe placul a
4 bucatarasi

Citeste si:
Musaca
Musaca de cartofi
Musaca de cartofi
Super musaca
Musaca de cartofi cu carne
Taguri:
musaca, cartofi, vita, carne, telemea, cuptor, retete Vita
comenteaza
Mod de preparare reteta Musaca de cartofi cu carne vita

carnea tocata se caleste impreuna cu ceapa taiata cubulete marunte.

cartofii se fierb si se face din ei un piure gros, la care se adauga margarina

tava de cuptor se unge cu putina margarina si se tapeteaza cu pesmet

se pune uns trat de piure, peste care se aseaza jumatate din carnea calita

se mai aseaza un strat de piure, si inca un strat din carne

la sfarsit se rade telemeaua peste

si se stropeste cu putin sos de rosii.

sare si piper

se da la cuptor pentru 30-40 minute.

Sus In jos
Vanessa
Administrator
Administrator
avatar

Mesaje : 1576
Data de inscriere : 11/09/2011

MesajSubiect: Re: Traditii delicioase ale Turciei   Sam Noi 05, 2011 8:14 am

Arta bucatariei turcesti



Arta bucatariei turcesti este foarte cunoscuta in Europa. Ea a fost influenţata mult de varietatea si anturajul multicultural al Imperiul Otoman. Totusi, cel mai mare impact asupra gastronomiei turcesti, a facut bucataria greceasca si cea a Orientului Mijlociu, dar a primit un amestec si din tradiţiile bucatariei antice turcesti al Asiei centrale.

Turcia este un adevarat paradis pentru gurmanzi, oferind o experienta de neuitat prin combinatia excelenta a gusturilor.

Legumele cele mai frecvent folosite sunt: vinetele, ceapa, capia verde, fasolea, roşiile, usturoiul, castravetele şi lintele. Salatele de legume sunt cele mai gustoase, daca se condimenteaza cu ulei de masline, lamaie si iaurt cu usturoi.

Printre fructe se numara: strugurii, pepenele galben, ciresele, lamaia, smochinele, piersicile, precum si diferite seminţe ca alunele, pistacia, nuca, migdalele şi sămânţa de brad.

Cele mai utilizate condimente sunt frunza de patrunjel, menta, cimionul, borşul, boia, etc.

Cele mai bune cascavaluri si iaurturi se fac din lapte de oaie.

Orezul (pilav) si bulgurul (un amestec de grâu măcinat, fiert şi apoi uscat) sunt servite frecvent lângă mâncăruri. Fara orez nu se poate concepe bucataria turceasca.

Uleiul de măsline este forte mult folosit, mai ales pe teritoriile vestice a Turciei, unde se gasesc si cele mai multe plantaţii. Boabele de masline (verzi, negre şi roz) se servesc pe platourile reci.

Painea se coace din faina de grau, orz şi porumb. Painea traditionala turceasca este pida (pita) si tandir ekmegi.

Carnea – turcii sunt consumatori de carne, iar mielul este animalul cel mai utilizat in scopuri culinare, dar si carnea de vita sau de pui sunt la mare pret; daca nu se pregateste sub forma de frigarui sau de kebab, carnea va fi, in cele mai multe cazuri, tocata si condimentata cu ajutorul mirodeniilor diversificate, foarte aromate si, uneori, exotice

Feluri renumite de mancare
sursa: dietetik.ro
Döner kebap – poate cea mai cunoscuta specialitate, omniprezenta acum si in Romania, consta in carne stratificata pusa pe o tepusa verticala si facuta la foc direct si servita apoi intr-o pide (pita);

Şiş kebap – reprezinta carnea de miel sau de pui condimentata si facuta sub forma de frigaruie, la gratar;

Karniyarik – foarte popular in familiile traditionale turcesti, reprezinta vinete amestecate cu ceapa, usturoi, rosii si carne tocata, tot amestecul, extrem de delicios, fiind facut apoi la foc mic, la cuptor;

Meze – reprezinta esenta bucatariei turcesti din perspectiva unui necunoscator si consta intr-o alaturare numeroasa de gustari diverse, servite la inceputul mesei; in prinicpal se vor regasi branza, iaurtul, vinetele, sarmale cu orez, chiftelute sau alte tipuri de salate;

Menemen – este cel mai intalnit fel la micul dejun; este consistent, baza fiind alcatuita din oua, in care se amesteca apoi ceapa, rosii, ardei, masline si mirodenii, amestecul fiind gatit in unt incins sau in ulei de masline;

Baklava – cel mai cunoscut desert turcesc, extrem de dulce insa; reprezinta un foietaj stratificat, puternic imbibat in sirop de zahar si in miere, acoperit cu nuci pisate;

Kadayif – reprezinta bobite marunte de foietaj, folosite ca suport pentru branza dulce siropata, care in final formeaza kunefe, o alta specialitate;

Mancaruri traditionale pe care le puteti gasi in meniul unui restaurant turcesc:

Mic dejun
Sade omlet (omleta simpla)
Kasarli omlet (omleta cu cascaval)
Peynirli omet (omleta cu branza)
Sucuklu omlet (omleta cu ghiudem)
Pastirmali omlet (omleta cu pastrama)
Karisik omlet (omleta asortata)
Menemen (omleta cu rosii, ardei, ceapa)

Antreuri
Tursu (muraturi)
Beyaz Peynir (branza turceasca)
Yogurt (iaurt)
Haydari (iaurt cu menta)
Sarma (sarmale in foi de vita cu orez)
Humus (naut)
Ezme (zacusca iute)
Ciger (ficat de vita)
Imam Bayildi (vinete, ardei, rosii, usturoi)
Kozde Patlican (salata de vinete)
Yesil fasul ye (fasole verde)
Bamya (bame)
Tulum Peyniri (branza de burduf)
Geagic (o salata delicioasa din iaurt, castraveti, usturoi si marar)
Guzva (o salata savuroasa din vinete, kapia, usturoi, rosii, condimente)
Cacik (o salata de castraveti)
Salata de vinete cu dovleac
Chiftele turcesti

Ciorbe si supe
Patates Corbasi (Supa de cartofi)
Badem Corbasi (Supa de migdale)
Domatesli Pirinç Çorbası (Supa de rosii cu orez)
Kremali Fistik Corbasi (Supa crema fistic)
Ispanakli Bulgur Corbasi (Supa de linte-bulgur-spanac)
Tavuklu Sehriye Corbasi *Supa de pui cu fidea)
Sultan Corbasi (Supa sultanului)
Kremali Ispanak Corbasi (Supa de spanac cu smantana)
Iskembe Corbasi (Ciorba de burta)
Mahluta Corbasi (Ciorba de linte rosii)
Karnabahar Corbasi (Supa de conopida)
Mantar Corbasi (Supa de ciuperci)
Sehriyeli Sebze Corbasi (Supa de legume cu fidea)
Kremali Domates Corbasi (Supa de rosii cu smantana)
Kuzu Corbasi (Ciorba de miel)
Bezelye Corbasi (Supa de mazare dulce)
Ezo Gelin Corbasi (Supa de linte rosii cu menta)
Yayla Corbasi (Supa de iaurt)
Terbiyeli Pirincli Tavuk Corbasi (Supa de pui cu orez)

Carne
Mancare turceasca de miel (sau berbecut) cu legume la cuptor
Piept de pui cu sos de nuci
Miel cu lamaie si menta
Etli Patlican (Miel cu vinete)
Biberli Kuzu Kavurma (Sote miel cu piper)
Nohutlu Etli Patlican Dolmasi (Vinete umplute cu carne de vita)
Turlu (Legume asortate cu carne de vita)
Patates Musakka (Musaca de cartofi)
Vişneli Tavuk (Carne de pui cu sos de visine)
Kasarli Tavuk (Carne de pui cu mozarella)
Ispanakli Tavuk Dolmasi (Piept de pui umplut cu spanac)
Kapuska (Carne de pui cu varza)
Tavuk Dolmasi (Pui umplut)
Sarma Beyti (Carne tocata foietaj)
Adana Kebabi (Carne tocata iute)
Kofteli Iskender Kebabi (Kebab Iskender cu chiftele)
Bahcivan Kebabi (Kebab gradinar)
Çöp Şiş (Cotlet de frigaruri)
Tavuk Sis Kebap (Frigaruri de pui)
Sac Kebabi (Carne de vita cu rosii, ceapa, ardei)
Karisik Kebabi (Pui, carne tocata, vita, berbecut)
Yogurtlu Kebabi (Carne de vita, paine speciala prajita, iaurt)
Kanat (Aripioare de pui)
Kuzu Sis (Frigaruri de oaie)
Dana Sis (Frigaruri de vita)

Peste
Kalamar (Calamari)
Cupra (Dorada)
Levrek (Lup de mare)
Karides (Creveti)
Kalkan (Calcan)

Deserturi
Baclava
Cataif (o prajitura delicioasa)
Cocktail de pepene rosu, zmeura si menta)
Kestane Şekeri (Castani in sirop)
Kestane Cicegi (Flori de castan)
Kayisi Tatlisi (Desert de caise)
Irmik Helvasi (Desert cu gris)
Guvecte Tahin Helvasi (Halva cu tahina in cuptor)
Kunefe (Cataif cu branza)
Muhallebili Incir Tatlisi (Smochine uscate in budinca de lapte)
Tel Kadayif.
Zerde (Budinca de sofran)
Sekerpare.
Revani.
Cevizli Kuru Erik Tatlisi (Desert cu prune si nuci)
Incir Tatlisi (Smochine uscate cu nuci)
Tahin Pekmez (Melasa din struguri si tahina)
Un Helvasi (Halva)
Kabak Tatlisi (Suc de fructe cu butternut)
Kaymakli Ayva Tatlisi (Gutuie cu crema turceasca)
Ayva Tatlisi (Gutuie in suc propriu)
Cilek Sos (Topping de capsuni)
Asure (Budinca lui Noah)
Dondurma (Inghetata)
Kemalpasa (Gogsele cu sirop)
Sutlac (Orez cu lapte)
Cafea turceasca
Sus In jos
http://fanserialeturcesti.forumgratuit.ro
Continut sponsorizat




MesajSubiect: Re: Traditii delicioase ale Turciei   

Sus In jos
 
Traditii delicioase ale Turciei
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Traditii si superstitii!
» Sarbatorile din an.Obiceiuri si traditii.Credinta
» Turcia poarta spre Orient_cultura,civilizatie,traditii

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
 :: ARHIVA :: ARHIVA LIFE & STYLE-
Mergi direct la: