Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.


Actori
https://fanserialeturcesti.forumgratuit.ro
 
Acasa[URL=http://s05Ultimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare
Ultimele subiecte
» Suete cu fete
Igiena  dentara I_icon_minitimeMier Oct 12, 2016 6:15 am Scris de Simi

» Medcezir -
Igiena  dentara I_icon_minitimeDum Ian 05, 2014 7:58 am Scris de Deeatma

» Adini Feriha Koydum - FERIHA
Igiena  dentara I_icon_minitimeDum Ian 05, 2014 7:52 am Scris de Deeatma

» Bine va-m gasit
Igiena  dentara I_icon_minitimeDum Ian 05, 2014 7:41 am Scris de Deeatma

» Nam Gyu Ri
Igiena  dentara I_icon_minitimeSam Oct 26, 2013 12:29 am Scris de Hurrem Gul

»  Günaiydin
Igiena  dentara I_icon_minitimeSam Oct 26, 2013 12:25 am Scris de Hurrem Gul

» Kivanç Tatlitug
Igiena  dentara I_icon_minitimeMar Mai 21, 2013 6:51 am Scris de princesss2012

» Halit Ergenç
Igiena  dentara I_icon_minitimeSam Mai 04, 2013 3:23 pm Scris de Deeatma

» Murat Yildirim-Video
Igiena  dentara I_icon_minitimeMar Apr 23, 2013 8:03 am Scris de princesss2012

Translate

visitors counter

 

 Igiena dentara

In jos 
2 participanți
AutorMesaj
Amina
Moderator
Moderator
Amina


Mesaje : 11204
Data de inscriere : 14/09/2011
Varsta : 45

Igiena  dentara Empty
MesajSubiect: Igiena dentara   Igiena  dentara I_icon_minitimeSam Dec 10, 2011 7:34 am

TOP 3 MITURI despre albirea dentara

Iti doresti o dantura mai alba, mai stralucitoare, care sa iti permita sa zambesti larg de fiecare data cand esti fericita, insa efectele negative pe care se spune ca le poate avea albirea dentara te impiedica sa ai zambetul la care visezi. Care este solutia?

In primul rand trebuie sa stii ca nu esti singura care se confrunta cu aceasta situatie, iar miturile despre albirea dentara impiedica multe persoane sa aiba zambetul pe care si-l doresc. De aceea, e bine sa stii care sunt motivele false care stau in calea unui zambet perfect:

1. Albirea dentara subtiaza smaltul dintilor

Acesta este cel mai des intalnit mit despre albirea dentara, pe care fara cunostinte in domeniul stomatologiei este greu sa il combati, cu atat mai putin sa te indoiesti in totalitate de el.

Afirmatia este, insa, falsa! Mitul a pornit de la sensibilitatea care apare in 50% din cazuri imediat dupa tratament, insa nu exista date stiintifice care sa demonstreze veridicitatea sa. Mai mult, tot mai multe studii de specialitate au demonstrat contrariul si au ajutat la imbunatatirea produselor profesionale folosite de catre medicii dentisti pentru albirea dentara. Atentie, insa! Fluorizarea este obligatorie dupa albirea dentara!

2. Efectele nu sunt durabile

Bazele acestui mit stau in confuzia pe care pacientii o fac intre albirea dentara si igienizarea profesionala. Sedinta de profilaxie (igienizarea), care consta in detartraj cu ultrasunete, periaj professional, air-flow si fluorizare , curata dantura, oferindu-i un aspect mai stralucitor, chiar si mai alb. Dar acest lucru se datoreaza curatarii in urma careia dintii sunt adusi la nuanta lor naturala, nuanta ce sufera modificari din cauza coloratiilor din saliva, a placii bacteriene, etc.
In urma tratamentului de albire dentara, nuanta naturala a dintilor este modificata chimic spre una mai deschisa. In plus, este demonstrat faptul ca efectele lampei cu plasma ZOOM® Advanced Power – cel mai eficient sistem de albire dentara din lume – pot dura pana la 2-3 ani, daca nu se consuma des alimente ce pot colora dantura.

3. Este o procedura dureroasa

In cazul in care exista probleme de sanatate dentara netratate (carii, gingii inflamate si retrase, zone de demineralizare, zone cu hipersensibilitate), da, tratamentul de albire poate fi unul dureros. Dar atunci cand este realizat intr-o clinica dentara, specialistul poate preveni aparitia durerii prin tratamente anterioare corespunzatoare: igienizare, fluorizare, tratarea cariilor etc.

Un grad de sensibilitate in primele 24 de ore este normal (desi nu apare intotdeauna), insa prelungirea acestui interval sugereaza aparitia unei complicatii si necesita ingrijiri suplimentare.

Acestea sunt doar cateva dintre cele mai cunoscute mituri despre albirea dentara. Atentie, insa! Ele sunt valabile in cazul albirii dentare profesionale ce se realizeaza in cabinetul stomatologic, sub supravegherea atenta a specialistului. Dupa o analiza a danturii tale, acesta va stii cate sedinte de albire dentara sunt indicate pentru a ajunge la rezultatul dorit. Produsele pentru albit care nu sunt folosite de catre medicii dentist nu sunt indicate si, in functie de concentratia lor si de frecventa cu care le folosesti, pot fi daunatoare.

Daca iti doresti sa ai un zambet mai alb la jumatate de pret, profita acum de promotia Green Dental Clinic : Albire dentara ZOOM® + detartraj ultrasunete + periaj profesional + air-fluor + fluorizare, totul cu doar 595 Lei !

Iar daca te programezi până luni, 19 Septembrie, si mentionezi cuvantul “eva” in cadrul programarii, beneficiezi, pe langa aceasta oferta, de 50% REDUCERE la obturatii fizionomice (plombe).

Programeaza-te acum! Promotia se apropie de sfarsit!
Sus In jos
Amina
Moderator
Moderator
Amina


Mesaje : 11204
Data de inscriere : 14/09/2011
Varsta : 45

Igiena  dentara Empty
MesajSubiect: Re: Igiena dentara   Igiena  dentara I_icon_minitimeSam Dec 10, 2011 7:36 am

Păstrează-ţi dinţii albi!

Oricine îşi doreşte dinţi perfect drepţi şi foarte albi, aşa cum au vedetele de la Hollywood. Cu puţin efort, dar şi cu responsabilitate, poţi avea dinţi frumoşi şi sănătoşi. Iar cheia nu este tratarea, ci prevenirea.

Înainte de a putea vorbi despre dinţi albi, trebuie să vorbim despre dinţi sănătoşi. Nu poţi avea una fără cealaltă. Primul pas către un zâmbet de invidiat este către cabinetul stomatologic.

Foarte multe persoane se aşteaptă să existe un leac minune care să transforme dantura peste noapte şi să elimine toate problemele, chiar şi pe cele dureroase. Din păcate, o astfel de soluţie miraculoasă nu există, iar trădarea problemelor stomatologice "după ureche" este una dintre cele mai mari greşeli.

Deşi cele mai multe ţesuturi ale corpului nostru reuşesc să se "autorepare" în cazul unor probleme minore, dinţii, la fel că şi părul sau unghiile nu au această capacitate. Prin urmare, cu cât amâni mai mult rezolvarea problemelor dentare, cu atât situaţia se va agrava.

Numai după ce problemele de sănătate stomatologică au fost rezolvate, putem vorbi şi despre partea estetică. Zâmbetul reuşeşte să ne definească, să ne apropie şi să spună mai mult decât pot să o facă o mie de cuvinte. De aceea, o dantură de un alb strălucitor poate fi uneori cheia succesului. Iată ce poţi face pentru a avea dinţi albi, frumoşi şi sănătoşi:

Bea cu paiul!

Când ai posibilitatea, consumă băuturile acide, dar şi pe cele colorate, precum cafea, ceai negru, cola, ciocolată caldă, sucuri colorate, folosind paiul. Acesta te ajută să eviţi contactul direct dintre dinţi şi băutură, prevenind eroziunea sau pătarea smalţului.

"Eroziunea acidă afectează în egală măsură atât adulţii, cât şi copiii, mai ales că alimentaţia celor mici include într-o proporţie destul de mare alimente şi băuturi acide, precum fructele sau sucurile din fructe. Este însă o 'afectiune tacuta' ale cărei prime semne (precum subţierea dinţilor, schimbarea formei lor şi faptul că încep să capete o textură transparentă) nu sunt vizibile cu ochiul liber. Diagnosticarea eroziunii acide poate fi făcută doar de către un specialist, de aceea este foarte important controlul regulat la medicul dentist, o data la şase luni, pentru a evalua starea de sănătate orală", declară Prof. Dr. Sorin Andrian, medic primar stomatolog.

Albire adecvată

Dacă te aştepţi ca pastele de dinţi din comerţ să aibă acelaşi efect precum un tratament de albire efectuat într-un cabinet stomatologic, te înşeli! Numai cu un tratament profesional poţi obţine rezultatele pe care le vezi în reclame.

"Pastele de dinţi pentru albire din comerţ nu au acelaşi efect precum un tratament efectuat în cabinetul stomatologic. Un lucru foarte important este acela că albirea dentară realizată corespunzător, de către medicul dentist sau sub îndrumarea acestuia NU sensibilizează smalţul", declară medicul stomatolog Alina Crantea, specialist Sfaturi.eva.ro.

Totuşi, pastele de dinţi pentru albire, la fel ca şi periajul corect, te ajută să menţii efectele albirii profesionale.

Şi tratamentele de albire pentru acasă te ajută să ai dinţi perfect albi, peste noapte. Dar chiar şi aşa, nu scapi fără vizita la stomatolog. Acesta îţi recomandă cea mai bună variantă de tratament şi îţi realizează o gutieră pe care să o porţi în timpul nopţii, astfel încât gelul de albire să îşi facă treaba. Comparativ cu albirea la stomatolog, care durează maximum o oră, albirea dinţilor acasă se face pe durata a câtorva zile sau chiar săptămâni, timp în care vei dormi cu gutieră pe dinţi. Un detartraj înaintea tratamentului de albire asigură o albire mai eficientă şi de lungă durată.

Foloseşte aţa dentară

Periajul, chiar dacă este efectuat corect, nu reuşeşte să îndepărteze rezidurile din spaţiile interdentare, greu accesibile numai cu periuţa. De aceea, aţa dentară trebuie să facă parte din ritualul tău zilnic de curăţare a dinţilor, având în vedere faptul că poate elimna 40% din placa bacteriană de pe suprafaţa dinţilor. Astfel eviţi apariţia problemelor dentare în aceste zone, precum tartrul, cariile sau inflamarea gingiilor.

Atenţia cu care îţi cureţi dinţi folosind aţa dentară este extrem de importantă. Aşa cum se spune, graba strică treaba, iar când vine vorba de folosirea neglijentă a aţei dentare, rezultatele pot fi traumatisme la nivelul gingiei.
Sus In jos
Amina
Moderator
Moderator
Amina


Mesaje : 11204
Data de inscriere : 14/09/2011
Varsta : 45

Igiena  dentara Empty
MesajSubiect: Re: Igiena dentara   Igiena  dentara I_icon_minitimeSam Dec 10, 2011 7:37 am

De ce este importanta profilaxia pentru hemofilici?
Tratamentul profilactic in cazul persoanelor cu hemofilia A are o importanta majora deoarece transforma o forma severa a bolii intr-una mai simpla si ajuta la evitarea complicatiilor, a sechelelor si a invaliditatii.
Hemofilia A - boala care se manifesta doar la barbati
In Romania la 1 milion de locuitori, un numar de 54 de persoane sunt diagnosticate cu hemofilie. Cum este diagnosticata aceasta afectiune, care sunt optiunile de tratament si cum se pot evita complicatiile?
Sus In jos
Amina
Moderator
Moderator
Amina


Mesaje : 11204
Data de inscriere : 14/09/2011
Varsta : 45

Igiena  dentara Empty
MesajSubiect: Re: Igiena dentara   Igiena  dentara I_icon_minitimeSam Dec 10, 2011 7:38 am

5 obiceiuri care duc la aparitia placii bacteriene
Placa bacteriana este o pelicula care se formeaza din bacterii si resturi alimentare pe suprafata dintilor. Daca nu este indepartata la timp se transforma in tartru si poate duce la aparitia cariilor si afectiunilor gingivale.

Evitarea acumularii placii bacteriene poate fi facuta prin periaj regulat, limitarea consumului de dulciuri sau alimente lipicioase si curatarea profesionala efectuata de catre medicul stomatolog. Abaterea de la aceste reguli favorizeaza acumularea placii care, in timp se intareste si formeaza tartrul, foarte periculos pentru sanatatea orala. "Tartrul este placa pietrificata. Odata aparut, doar medicul specialist il poate indeparta. Tartrul nu poate fi indepartat printr-un simplu periaj," declara pentru publicatia britanica WebMD, dr. Richard Price, Asociatia Americana de Stomatologie.

Potrivit specialistilor, nu este dificil sa eviti acumularea de placa bacteriana. Stabileste-ti un program de ingrijire zilnica si evita cateva obiceiuri care pot dauna danturii tale.


Uiti sa te speli pe dinti seara

Poate nimeni nu va observa ca nu te speli pe dinti de doua ori pe zi, insa dintii tai vor simti acest lucru. Nerespectarea unui program zilnic de ingrijire a dintilor poate avea efecte dezastruoase asupra danturii.

Spala-te pe dinti de doua ori pe zi cu o pasta de dinti cu fluor. Important este sa nu fii agresiv in periaj si sa cureti toate suprafetele dintilor.


Nu folosesti ata dentara zilnic

Prin periaj nu poti curata suprafetele dintre dinti si din acest motiv folosirea atei dentare este foarte importanta. Folosita zilnic, aceasta va reusi sa indeparteze placa dintre dinti inainte ca aceasta sa poata afecta dintii sau gingiile.

"De asemenea, ata dentara poate curata si linia gingiei, lucru ce nu poate fi facut printr-un simplu periaj. Daca nu este indepartata, placa poate provoca boli gingivale," avertizeaza dr. Price.


Amani vizita la dentist

Chiar daca ai grija de dantura ta, este aproape imposibil sa indepartezi placa de pe toate suprafetele. Astfel vizitele regulate la stomatolog sunt foarte importante pentru o buna curatare a dintilor. Studiile arata ca persoanele care evita sa mearga la stomatolog au mai multe probleme de sanatate orale si un risc mai mare de a-si pierde din dinti. Majoritatea specialistilor recomanda efectuarea unei curatari profesionale de doua sau mai multe ori pe an.


Eviti consumul de fructe si legume

"Consumul de fructe si legume poate ajuta la curatarea dintilor," spune dr. Price. Consumate crude, fructele si legumele, pot fi de mare ajutor in pastrarea sanatatii orale, chiar daca unele contin si zahar.

Pe langa beneficiile aduse danturii, consumul de fructe si legume ajuta in prevenirea obezitatii, bolilor de inima, cancerului si a altor afectiuni.


Cedezi in mod frecvent tentatiilor dulci

Dulciurile si bauturile dulci permit zaharului sa se aseze pe suprafata dintilor si hranesc bacteriile aflate in cavitatea bucala.

"Toate dulciurile si majoritatea alimentelor de tip junk food contribuie la formarea placii. Alimentele si bauturile bogate in zahar care sunt lipicioase, pot dauna foarte mult dintilor," explica dr. Price.

Evitand aceste obiceiuri, vei reusi sa-ti pastrezi dintii curati. "Nimeni nu poate pastra dintii curati complet, insa obiceiurile bune te pot ajuta sa tii placa la distanta de dintii tai si sa ai un zambet frumos," declara dr.
Price.


Placa bacteriana si pericolul asupra sanatatii

Acumularea de placa bacteriana favorizeaza aparitia cariilor si a bolilor gingivale, iar oamenii de stiinta au descoperit o legatura intre bolile gingivale si afectiuni precum: boli de inima, diabet, dementa, artrita reumatoida sau nastere prematura. O posibila explicatie data de specialisti este ca bacteriile din cavitatea bucala pot intra in sange si afecta organe importante.
Sus In jos
Amina
Moderator
Moderator
Amina


Mesaje : 11204
Data de inscriere : 14/09/2011
Varsta : 45

Igiena  dentara Empty
MesajSubiect: Re: Igiena dentara   Igiena  dentara I_icon_minitimeSam Dec 10, 2011 7:38 am

Cum să foloseşti corect aţa dentară?
Doar periajul dinţilor nu este suficient, avertizează medicii stomatologi care susţin necesitatea folosirii aţei dentare pentru a ne proteja dantura de carii şi afecţiuni parodontale. Află cum trebuie să foloseşti corect aţa dentară!



Pe lângă un periaj corect al dinţilor care distruge doar 25% din bacteriile din cavitatea bucală este esenţial să foloseşti aţa dentară şi apa de gură care completează îngrijirea danturii.

Spaţiul interdentar ocupă 40% din suprafaţa dentară. Cariile şi afecţiunile parodontale sunt procese care apar frecvent în această zonă, iar principalul factor de risc este igiena orală incorectă. “Când foloseşti aţa dentară este important să o introduci uşor între dinţi şi să nu tragi de ea cu putere. Formează un C în jurul marginilor dinţilor şi miscă-o pe dedesubtul bazei gingiilor până la capătul superior al dintelui”, te sfătuieşte Lucian Fatu, medic stomatolog la Velvet Dental.




Ritualul în 3 paşi al igienei orale corecte



Sfatul specialistului: Conf. dr. Anca Silvia Dumitriu, şef al catedrei de Paradontologie a Facultăţii de Stomatologie din Bucureşti

1. Periajul gingivo-dental zilnic, dimineaţa şi seara înainte de culcare este obligatoriu. De asemenea, trebuie să schimbi periuţa de dinţi la 3-4 luni;
2. Foloseşte aţa dentară măcar o dată pe zi sau după fiecare masă;
3. Clăteşte cu apă de gură de două ori pe zi, dimineaţa şi seara după un periaj corect. Se clăteşte gura 30 de secunde cu apă de gură şi nu se consumă nimic (nici măcar apa) în următoarea jumătate de oră pentru a permite soluţiei să omoare bacteriile.

20% dintre români nu se spală pe dinţi


Este concluzia primului studiu naţional despre bolile parodontale. Potrivit acestuia, 19% dintre români nu se spală pe dinţi nici măcar o dată pe zi şi 40% nu au fost deloc la dentist în ultimele 12 luni.
Sus In jos
Amina
Moderator
Moderator
Amina


Mesaje : 11204
Data de inscriere : 14/09/2011
Varsta : 45

Igiena  dentara Empty
MesajSubiect: Re: Igiena dentara   Igiena  dentara I_icon_minitimeSam Dec 10, 2011 7:40 am

Gingivectomia, o soluţie rapidă în tratarea zâmbetului gingival

Zâmbetul este una dintre principalele caracteristeristici pe care le observă cineva la noi, chiar în primele 90 de secunde, când se formează prima impresie. De aceea, este foarte important să avem un zâmbet frumos şi sănătos. Una dintre cele mai întâlnite probleme în acest sens este aşa numitul "gummy smile", adică expunerea excesivă a gingiilor atunci când zâmbim. Şi de aici, derivă multe alte probleme de ordin medical, dar şi de ordin psihologic, la nivel de încredere în sine.

Zâmbetul gingival poate fi înnăscut, cauzat de o buză superioară prea mică sau un os mandibular superior proeminent, dar şi format în timp datorită unei sfărâmări a dinţilor şi alungirii gingiilor.

Despre soluţia în cazul acestei probleme inestetice, doctor Anca Pătru, General Manager Glamour Dent, afirmă: "Gingivectomia este o procedură sigură şi cu rezultate predictibile al cărei scop este îndepărtarea ţesutului gingival în exces pentru a îmbunătăţi aspectul unui zâmbet. Gingivectomia sau remodelarea gingivală înseamnă efectuarea unei mici incizii şi îndepărtarea ţesutului gingival nedorit redând astfel un zâmbet frumos."

Procedura are o durată de circa o oră pentru jumătate de arcadă, se realizează cu anestezie locală, iar recuperarea pacientului are loc în 7 – 10 zile timp în care acesta poartă un pansament asemănător unui chit.

Pe lângă aspectele care ţin de estetică, zâmbetul gingival trebuie tratat şi din perspectiva efectelor asupra sănătăţii. Orice îmbolnăvire parodontală (a gingiilor) trebuie să fie diagnosticată cât mai timpuriu şi să se ia măsuri pentru a fi stopată din evoluţie. Apariţia sângerărilor gingivale, spontan sau la periaj, creşterea de volum şi înroşirea gingiilor, mobilitatea dentară, mirosul neplăcut al gurii (halena), sunt câteva semne ale faptului că există o problemă parodontală, care necesită intervenţie specializată.
Sus In jos
Amina
Moderator
Moderator
Amina


Mesaje : 11204
Data de inscriere : 14/09/2011
Varsta : 45

Igiena  dentara Empty
MesajSubiect: Re: Igiena dentara   Igiena  dentara I_icon_minitimeSam Dec 10, 2011 7:40 am

Dent Estet lansează în premieră Executive

Dent Estet lansează un nou serviciu stomatologic, în premieră în România: Executive Dental Care®. Acesta se bazează pe metoda Sleeping Dentistry, deja practicată cu succes în cabinetele stomatologice din Statele Unite. Serviciul Executive Dental Care® le oferă pacienților posibilitatea de a beneficia de tratamente complexe, care presupun numeroase vizite la medicul dentist, într-o singură ședință de acest tip.

“Lansăm noul serviciu Executive Dental Care® ca urmare a unei atente analize a pieței și a pacienților noștri. Mai mult, studii recente arată că un procent mai mare de 50% dintre adulți amână controlul stomatologic din cauza lipsei de timp. Prin Executive Dental Care® le oferim pacienților o soluție reală pentru acestă problemă.”, a declarat Dr. Oana Taban, CEO Dent Estet.

Executive Dental Care® este destinat persoanelor ocupate, cărora timpul nu le permite să beneficieze de tratamente stomatologice îndelungate. Serviciul oferă posibilitatea de a efectua mai multe intervenții în cadrul unei singure vizite.
Sus In jos
Amina
Moderator
Moderator
Amina


Mesaje : 11204
Data de inscriere : 14/09/2011
Varsta : 45

Igiena  dentara Empty
MesajSubiect: Re: Igiena dentara   Igiena  dentara I_icon_minitimeSam Dec 10, 2011 7:41 am

5 soluţii rapide pentru respiraţia urât mirositoare

Probleme cu respiraţia? Halena, cum mai este numită respiraţia urât mirositoare, este frecvent întâlnită, însă există remedii prin care poţi atenua sau chiar elimina această problemă extrem de neplăcută.



Respiraţia urât mirositoare este rezultatul acţiunii întreprinse de bacterii în gură, pe limbă şi amigdale. Printre cele mai frecvente cauze ale halenei se numără:
- depozitelor de mâncare
- fumatul
- infecţiile gingivale
- afecţiuni precum sinuzita
- anumite alimente: ceapa, usturoiul şi peştele, sunt câteva dintre alimentele care dau o respiraţie urât mirositoare, care durează chiar şi câteva ore de la periaj.


1. Ceaiul verde

În urma unor studii care au testat mai multe metode de a combate respiraţia urât mirositoare, s-a constatat că ceaiul verde este foarte eficient în eliminarea compuşilor volatili ai sulfului produşi în urma descompunerii resturilor de mâncare în gură. În plus, ceaiul verde conţine şi catechine, substanţe care neutralizează mirosul neplacut din gură.


2. Vizitele regulate la stomatolog

Dacă dantura ta este atent îngrijită şi controlată periodic de medicul dentist, nu vei avea probleme cu respiraţia urât mirositoare. În plus, prin perierea zilnică a dinţilor, folosirea aţei dentare şi a apei de gură poţi menţine senzaţia plăcută în gură şi să eviţi apariţia halenei.


3. Menta

Indiferent dacă mesteci gumă mentolată sau pur şi simplu frunze de mentă, această plantă poate face minuni când îţi doreşti o respiraţia proaspătă.


4. Nucşoara

Nucşoara are o aromă plăcută şi poate fi folosită pentru a-ţi reîmprospăta respiraţia în mod natural. Mestecă puţină nucşoară măcinată.


5. Pătrunjelul

Este un bun remediu împotriva respiraţiei urât mirositoare. Pune un ibric cu apă la fiert (timp de 10 minute) apoi adaugă câteva frunze de pătrunjel. Odată îndepărtat de pe foc, adaugă şi câteva cuişoare şi amestecă-le cu pătrunjelul, în timp ce se răceşte mixtura. Foloseşte acest amestec drept apă de gură în fiecare zi sau pentru a face gargară.
MAI MULT DESPRE: dantura, dinti, stomatologie, halena, halitoza, respiratie urat mirositoare
Sus In jos
Amina
Moderator
Moderator
Amina


Mesaje : 11204
Data de inscriere : 14/09/2011
Varsta : 45

Igiena  dentara Empty
MesajSubiect: Re: Igiena dentara   Igiena  dentara I_icon_minitimeSam Dec 10, 2011 7:42 am

3 secrete pentru o albire dentara perfecta


Orice femeie isi doreste un zambet mai alb, mai stralucitor si mai atragator. Un zambet care sa aiba puterea de a atrage privirile celor din jur, o carte de vizita care sa o recomande oriunde.

Solutia este foarte simpla si ne este binecunoscuta tuturor: albirea dentara profesionala realizata in cabinetul medicului dentist.

Stiinta a avansat atat de mult incat in prezent nu ne mai punem intrebarea daca exista o solutie care sa vina in intampinarea nevoilor si dorintelor noastre, ci daca ea este corecta, eficienta si lipsita de efecte negative. Din acest motiv este important sa fim informate inainte de a alege un anumit tip de albire dentara.

Asadar, ce alegem? Albirea dentara profesionala realizata cu o lampa acceleratoare sau cea realizata cu ajutorul unui sistem inovator- lampa cu plasma?

Iata 3 diferente majore intre lampa acceleratoare pentru albit si lampa inovatoare cu plasma:

1. Lampa inovatoare cu plasma este mai eficienta

Cel mai important argument este faptul ca efectele sunt impresionante in cazul albirii cu o lampa cu plasma. Daca intr-adevar iti doresti rezultate spectaculoase, atunci trebuie sa alegi un sistem avansat de albire dentara care dureaza o perioada indelungata de timp: ZOOM® 3 Advanced Power.

Studiile de specialitate au demonstrat faptul ca ZOOM® 3 Advanced Power este cu pana la de 10 ori mai eficient decat orice alt sistem de albire dentara!

2. Lampa inovatoare cu plasma ZOOM mentine efectele albirii timp indelungat

Ti-ar displacea ca la scurt timp dupa albirea dentara zambetul tau sa revina la culoarea initiala, sa-si piarda stralucirea si frumusetea, nu-i asa? Cu un ajutorul ultimului sistem de albire cu plasma de la ZOOM vei putea zambi linistita cel putin 2 ani dupa tratament, iar smaltul dintilor nu va avea de suferit. Acesta este si unul dintre motivele pentru care ZOOM® 3 Advanced Power este preferatul vedetelor din Beverly Hills.

3. Diferenta de pret

Lampa cu plasma foloseste o tehnologie mult mai avansata decat lampa acceleratoare pentru albire, motiv pentru care pretul acesteia poate fi pana la de 10 ori mai mare. Insa diferenta de pret dintre tratamente este neglijabila, iar albirea dentara este o investitie in imaginea si in viitorul tau. Meriti sa beneficiezi de un tratament eficient si lipsit de efecte negative, nu-i asa?

Specialistii DENT ESTET – numarul 1 in estetica dentara din Romania - iti pun la dispozitie cel mai nou sistem de albire dentara profesionala cu lampa cu plasma ZOOM® 3 Advanced Power. Iar pentru a afla totul despre aceasta procedura cu adevarat revolutionara, ti-au pregatit o serie de articole pe care le poti gasi aici.

Sus In jos
Amina
Moderator
Moderator
Amina


Mesaje : 11204
Data de inscriere : 14/09/2011
Varsta : 45

Igiena  dentara Empty
MesajSubiect: Re: Igiena dentara   Igiena  dentara I_icon_minitimeSam Dec 10, 2011 7:43 am

Mai mult de jumătate dintre copiii sub 11 ani au carii

Aproximativ 28% dintre copiii cu vârste între 2 şi 5 ani prezintă carii, 52% dintre copiii sub 11 ani au avut deja carii şi 70% dintre bebeluşi au carii de biberon, dinţii sugarilor fiind afectaţi înainte de a erupe. Din acest motiv, informarea corectă a părintelui este esenţială pentru dezvoltarea sănătoasă a copilului său.

Dent Estet 4 Kids lansează în data de 19 noiembrie seria de traininguri Dental Care-Parenting, cursuri care pun în valoare importanţa părintelui în deprinderea unor obiceiuri corecte ale copilului pentru dezvoltarea sănătoasă a danturii sale.

Cursurile se adresează în special părinţilor şi îşi propune să-i ajute pe aceştia să aibă o viziune mai amplă asupra importanţei medicului dentist în viaţa copilului, despre cum să îşi ajute copiii să învingă teama de cabinetul stomatologic şi, nu în ultimul rând, despre cum să îşi asculte copiii astfel încât aceştia să se simtă inţeleşi.

"Netratarea cariilor la copii poate avea, în timp, efecte grave asupra sănătăţii întregului organism, iar acestea se datorează de cele mai multe ori unei informări greşite a părintelui. De aceea am iniţiat Dental Care-Parenting, un concept unic în ţara noastră prin care deschidem drumul către astfel de evenimente. Un părinte bine informat este mereu pregătit să răspundă provocărilor micuţului său", explică dr. Oana Taban.

Primul curs va avea ca temă aparatul dentar şi se va desfăşura în sediul clinicii. Trainingul va conţine o parte teoretică şi una interactivă (demonstraţii, discuţii, întrebări), susţinute de doi medici specializaţi în ortodonţie şi un medic psiholog, iar la final copiii vor beneficia si de o consultaţie gratuită.

Sus In jos
Amina
Moderator
Moderator
Amina


Mesaje : 11204
Data de inscriere : 14/09/2011
Varsta : 45

Igiena  dentara Empty
MesajSubiect: Re: Igiena dentara   Igiena  dentara I_icon_minitimeSam Dec 10, 2011 7:44 am

Pentru prima dată cu copilul la dentist

Copii se tem de necunoscut. Motiv pentru care prima vizită la dentist nu trebuie să fie o experienţă traumatică pentru copil. Este recomandat să consulti un medic dentist pentru copii, un pedodont, începând de la apariţia primului dinte de lapte.



Medicii pedodonti sunt specializaţi în tratarea dinţilor copiilor, ştiind cum să abordeze reticentă copilului faţă de cabinetul stomatologic.

Ce se întâmplă la prima vizită la medicul dentist?

De obicei, prima vizită la medicul dentist este scurtă şi nu implică prea mult tratament. Această vizită permite copilului tău să facă cunoştinţă cu medicul dentist printr-o metodă prietenoasă. Unii dentişti te vor ruga să stai pe scaunul de tratament şi să ţii copilul în braţe în timpul examinării. De asemenea, poate există situaţia în care părintele este rugat să aştepte în zona recepţiei pe durata examinării copilului, tocmai pentru a construi o relaţie stabilă între pacient şi dentist.

În timpul examinării, dentistul va verifica dacă dinţii copilului sunt predispuşi la carii, muşcătura lui, dacă există semne de afecţiuni ale gingiei sau a altor ţesuturi din cavitatea bucală. Dacă medicul dentist consideră dinţii copilului au nevoie de flour, acesta va igieniza dinţii şi va recomanda fluorizarea periodică a acestora. De asemenea, dentiştii vor da sfaturi părinţilor despre sănătatea orală a copiilor şi vor răspunde la orice întrebare vor avea aceştia din urmă.

Nu ezitaţi să vorbiţi cu medicul dentist dacă copilul tău are obiceiuri nesănătoase: suptul degetului sau al buzelor etc. Cere-i medicului dentist sfaturi cu privire la alimentaţia copilului şi despre cum să îl obişnuieşti de mic să se spele pe dinţi.

De ce să alegi un pedodont în locul unui specialist stomatologie generală?

Un pedodont are pregătire specială pentru tratarea copiilor. Munca lor se concentrează pe monitorizarea dezvoltării armonioase a dinţilor copiilor, precum şi pe administrarea tratamentului specific fiecărei probleme în parte. Chiar dacă orice medic dentist are pregătirea necesară pentru tratarea oricărei probleme este recomandat să vizitezi, împreună cu copilul tău, un pedodont.

Când trebuie copilul meu să aibă prima radiografie dentară?

Nu există reguli scrise pentru prima radiografie dentară la copii. Dacă un copil are probleme dentare serioase atunci trebuie să i se facă o radiografie mai devreme decât altor copii. Radiografiile joacă un rol important în stabilirea diagnosticului şi în realizarea planul de tratament al copilului. Acestea permit dentistului să observe tendinţa de creştere a dinţilor, să determine problemele la timp şi să aplice tratamentul corespunzător.
Sus In jos
Amina
Moderator
Moderator
Amina


Mesaje : 11204
Data de inscriere : 14/09/2011
Varsta : 45

Igiena  dentara Empty
MesajSubiect: Re: Igiena dentara   Igiena  dentara I_icon_minitimeSam Dec 10, 2011 7:45 am

Ti-e frica de stomatolog? Alege inhalosedarea

Frica de stomatolog sau dentofobia este o problema din ce in ce mai des intalnita. De foarte multe ori, pacientii ajung in ultimul moment pe scaunul stomatologic tocmai din aceasta cauza, iar problemele care mai ieri erau minore, ajung sa le dea o sumedenie de batai de cap.



Te panicheaza gandul ca trebuie sa-ti vizitezi stomatologul, ajungi in fata cabinetului si nu ai curaj sa intri, mirosul si aparatele pe care le vezi acolo te tulbura sau, mai rau, iti provoaca senzatie de lesin? Cu siguranta ca faci parte din categoria oamenilor cu frica de stomatolog.

Acestei categorii de pacienti li se recomanda, din ce in ce mai des in zilele noastre, inhalosedarea. Aceasta este denumirea unei tehnici de anestezie in stomatologie, folosita pe scara larga in SUA si Europa, dar de ceva timp si in Romania. Poate fi aplicata aproape tuturor pacientilor, dar medicii o recomanda in special pacientilor, fie ei adulti dar si copii, care prezinta frica de tratamentele stomatologice.

Dr. Dana Ivan, Medic Specialist Chirurgie Orala, Clinica DentEstet, a vorbit in exclusivitate pentru Eva.ro despre aceasta procedura. Iata ce am aflat...

Ce presupune aceasta operatiune?


Scopul acestei tehnici este de a obtine un pacient relaxat, in conditii de confort pe scaunul stomatologic si pentru care tratamentul stomatologic sa ramana o experienta placuta. Pacientului, asezat pe scaunul stomatologic, i se aplica o masca nazala cu ajutorul careia inhaleaza un amestec de protoxid de azot in combinatie cu oxigen, rezultand un gaz ilariant care are proprietati sedative, cat si usor analgezice. Acest gaz induce o stare de relaxare, de bine.
Care este starea pacientului in timpul sedintei de inhalosedare? Este constient, poate colabora cu medicul stomatolog?


In cursul procedeului, pacientul va resimti o relaxare generala, o senzatie de furnicaturi, de regula la nivelul extremitatilor (la degetele de la maini si de la picioare). Deseori apare o senzatie de detasare si alterare a simtului timpului. Rareori, pacientii pot visa, in ciuda faptului ca sunt treji. Pacientul ramane constient, colaboreaza cu medicul, raspunde la stimuli.
In timpul sedintei de inhalosedare, pacientul va fi asistat de un medic anestezist?


Nu, pacientul nu treabuie asistat neaparat de medicul A.T.I (anestezist). Acesta metoda poate fi aplicata si de catre medicii stomatologi care au cunostinte teoretice si practice in tehnica administrarii inhalosedarii in cabinetul de stomatologie.
Cate tratamente stomatologice se pot face in timpul unei sedinte de inhalosedare?


Succesul unui interventii efectuate sub inhalosedare nu consta in numarul de tratamente efectuate. Inhalosedarea vizeaza in primul rand confortul pacientului pe scaunul stomatologic.
Sus In jos
Amina
Moderator
Moderator
Amina


Mesaje : 11204
Data de inscriere : 14/09/2011
Varsta : 45

Igiena  dentara Empty
MesajSubiect: Re: Igiena dentara   Igiena  dentara I_icon_minitimeSam Dec 10, 2011 10:08 am

Respiratie urat mirositoare? Afla-i cauzele!

Unul dintre cele mai deranjante aspecte ale acestei afectiuni este ca nu poti intotdeauna observa daca respiratia ta miroase placut sau nu. Cum iti poti da seama? Daca nu ai prieteni care sa te avertizeze despre aceasta mica problema, iti poti testa chiar tu respiratia. Treci cu limba peste incheietura mainii, asteapta un minut si apoi miroase.

Daca rezultatul nu e tocmai cel sperat, afla care sunt posibilele cauze care provoaca halitoza si ce poti face pentru a-ti improspata respiratia.


Posibile cauze ale halitozei

Bacteriile. Acestea se dezvolta in cavitatea bucala, hranindu-se cu resturi alimentare, si produc toxine si mirosuri neplacute.

Amigdalele. Gaurile din amigdale, numite cripte, reprezinta o cauza frecventa a halitozei. In aceste adancituri se poate aduna o substanta urat mirositoare. Pietricelele formate pot da un miros neplacut.

Anumite alimente. Ceapa, usturoiul si pestele, sunt cateva dintre alimentele care dau o respiratie urat mirositoare, care dureaza chiar si cateva ore de la periaj.

Anumite obiceiuri. Fumatul sau mestecarea tutunului si consumul excesiv de alcool lasa un gust si un miros neplacut in gura.

Probleme stomacale. Anumite afectiuni, precum ulcerul, pot duce la aparitia halitozei.

Fluxul de saliva. In timpul noptii, fluxul de saliva este redus, iar numarul de bacterii din cavitatea bucala creste, ducand la halitoza cu care multi ne trezim dimineata. Si persoanele care se confrunta cu xerostomia (gura uscata) intampina probleme cu mirosul respiratiei.

Afectiuni. Diabetul, boli ale ficatului, disfunctii renale, infectii ale cailor respiratorii, sunt alte cateva cauze care pot provoca halioza.

Boli gingivale. Respiratia urat mirositoare si gustul neplacut fac parte dintre primele simptome ale bolilor gingivale.

Cariile. Bacteriile care duc la aparitia cariilor dau si un miros neplacut.


Solutii pentru improspatarea respiratiei

Curata-ti limba si dintii prin periaj de cel putin doua ori pe zi. Chiar daca acest important sfat ne este tuturor cunoscut, multi dintre noi il ignora. Curatand limba dupa fiecare masa vei reusi sa indepartezi bacteriile care provoaca respiratia mirositoare.

Foloseste ata dentara o data pe zi. Acest obicei ajuta la indepartarea resturilor alimentare si a placii. De asemenea, folosirea atei dentare ajuta la prevenirea bolilor gingivale, una dintre cauzele halitozei.

Apa de gura antimicrobiana joaca un rol important in pastrarea respiratiei proaspete.

Consuma multa apa pentru a preveni xerostomia si astfel si halitoza.

Iaurtul te poate ajuta sa ai o respiratie placuta. Acest efect este dat de bacteriile active din iaurt.

Mesteca guma cu xylitol cat mai des. Guma creste productia salivei care ajuta la indepartarea bacteriilor.

Consumul de mere si patrunjel curata si indeparteaza bacteriile care provoaca halitoza;

Daca aceste sfaturi nu te ajuta, consulta un specialist. Halitoza poate fi un simptom al unei afectiuni, precum diabet sau boli ale ficatului.


Specialistul te sfatuieste...

Dr. Moise Corina Gabriela, medic specialist stomatologie generala, avertizeaza: "Halena poate fi data de mai multi factori: tartru, resturi radiculare, carii, ulceratii de la nivelul mucoasei cavitatii bucale. Oricat de mult se folosesc produsele farmacologice dezinfectante si odorizante destinate cavitatii bucale, atat timp cat aceasta nu este igenizata, in primul rand profesional (la stomatolog), utilizarea lor este doar paleativa. O consultatie la medicul dentist din 6 in 6 luni si o igenizare corespunzatoare va scuteste de neplaceri."
Sus In jos
Amina
Moderator
Moderator
Amina


Mesaje : 11204
Data de inscriere : 14/09/2011
Varsta : 45

Igiena  dentara Empty
MesajSubiect: Re: Igiena dentara   Igiena  dentara I_icon_minitimeSam Dec 10, 2011 10:09 am

Halena
Mirosul neplacut al gurii (halena) este o problema des intalnita, disconfortand atat subiectul, cat si pe cei care vin in contact cu acesta. Acesta poate genera o atitudine de evitare, cu afectarea vietii sociale a persoanei in cauza.
Sus In jos
Amina
Moderator
Moderator
Amina


Mesaje : 11204
Data de inscriere : 14/09/2011
Varsta : 45

Igiena  dentara Empty
MesajSubiect: Re: Igiena dentara   Igiena  dentara I_icon_minitimeSam Dec 10, 2011 10:10 am

Cum poti sa-ti mentii respiratia proaspata?
Boabele de cafea contin un ingredient care previne eliberarea bacteriilor, iar prin identificarea acestuia se incearca dezvoltarea unor pastile sau bomboane care sa ne scape de respiratia urat mirositoare (halena), informeaza publicatia britanica DailyMail.

Prof. dr. Mel Rosenberg a studiat 20 de ani posibilitatile de a diagnostica si trata halena, incercand sa-si dea seama de ce ar cauza cafeaua o respiratie urat mirositoare. Spre surprinderea lui, efectul constatat in laborator este contrar celui asteptat. Ba mai mult, cafeaua blocheaza eliberarea gazelor intestinale (reducandu-le cu pana la 90%) care cauzeaza respiratia urat mirositoare. "Ne-am asteptat ca aceasta bautura sa cauzeze o respiratie urat mirositoare, insa am constatat ca exista ceva surprinzator in compozitia ei care a generat efectul contrar", adauga expertul care continua sa creada ca bautura are efecte negative asupra respiratiei care pot fi cauzate de fermentarea laptelui adaugat.

"Halena poate fi data de mai multi factori: tartru, resturi radiculare, carii, ulceratii de la nivelul mucoasei cavitatii bucale. Oricat de mult se folosesc produsele farmacologice dezinfectante si odorizante destinate cavitatii bucale, atat timp cat aceasta nu este igenizata, in primul rand profesional (la stomatolog), utilizarea lor este doar paleativa. O consultatie la medicul dentist din 6 in 6 luni si o igenizare corespunzatoare va scuteste de neplaceri", sustine Dr. Moise Corina Gabriela, medic stomatolog.
Sus In jos
Amina
Moderator
Moderator
Amina


Mesaje : 11204
Data de inscriere : 14/09/2011
Varsta : 45

Igiena  dentara Empty
MesajSubiect: Re: Igiena dentara   Igiena  dentara I_icon_minitimeSam Dec 10, 2011 10:10 am

Cafeaua combate respiratia urat mirositoare

Extractul de cafea poate inhiba bacteriile care produc respiratia urat mirositoare, arata un studiu aparut in publicatia ScienceDaily.

"Toti cred ca aceasta bautura provoaca respiratia urat mirositoare si, de multe ori, acest fapt este adevarat. In cazul in care cafeaua este combinata cu lapte, efectul de deshidratare devine mai puternic, iar prin procesul de fermentatie apar substante urat mirositoare," explica prof. Mel Rosenberg, Universitatea din Tel Aviv.

Insa, cafeaua nu are intotdeauna acest efect. Prof. Rosenberg si colegii sai au analizat felul in care influenteaza consumul de cafea cantitatea de bacterii din saliva. "Contrar asteptarilor noastre, am descoperit ca anumite substante din cafea ajuta chiar la prevenirea respiratiei urat mirositoare," declara prof. Rosenberg.

Rezultatele studiului au fost prezentate luna trecuta membrilor Societatii Internationale de Cercetare a Halitozei, Germania.


Extractul de cafea: eficient in tratarea halitozei

In timpul studiului, echipa de cercetatori a monitorizat producerea bacteriilor care dau mirosul neplacut din gura. Spre surprinderea acestora, efectul cafelei este contrar celui asteptat. Rezultatele studiului au aratat ca aceasta bautura blocheaza eliberarea gazelor (reducandu-le cu pana la 90%) care cauzeaza respiratia urat mirositoare. "Ne-am asteptat ca aceasta bautura sa cauzeze o respiratie urat mirositoare, insa am constatat ca exista ceva surprinzator in compozitia ei care a generat efectul contrar", adauga expertul.

Aceasta descoperire poate ajuta la crearea unor noi produse de ingrijire orala (apa de gura, guma sau bomboane mentolate). Extractul de cafea poate fi folosit pentru a impiedica formarea bacteriilor din saliva, prevenind astfel halena si nu de a masca mirosul, efect pe care il au produsele mentolate.

Prof. Rosenberg este un renumit om de stiinta si inventator care a creat o apa de gura foarte vanduta in Europa si o guma de mestecat care lupta impotriva mirosului neplacut al gurii.


Cafeaua protejeaza dintii de carii

Se pare ca eliminarea halenei nu este singurul efect benefic pe care il are cafeaua asupra sanatatii orale. Studiile efectuate arata ca aceasta bautura reduce si riscul de carii.

Ultimele studii ale Societatii Americane de Chimie sugereaza ca boabele de cafea prajite au efect antibacterian, luptand impotriva microorganismelor precum Streptococcus Mutans, cauza principala a cariilor dentare. De asemenea, testele efectuate de Universitatea din Italia (Gabriella Gazzani de la Universitatea din Pavia) au aratat ca anumite molecule din cafea previn in proportie de 98% adeziunea streptococului Mutans pe smaltul dintilor.

Astfel, consumul de cafea poate scadea simtitor sansele de aparitie a cariilor. Mai mult decat atat, Asociatia Dentara Australiana a stabilit ca "daca se combina cafeaua cu un pahar de apa, se poate reduce riscul aparitiei cariilor", precizeaza Don Wilson, seful comitetului de educare in privinta igienei orale.

Consumul de cafea are si multe alte beneficii din punctul de vedere al sanatatii: scade riscul aparitiei multor boli precum diabetul, cancerul de colon, Parkinson. Totodata, este un cunoscut remediu impotriva cefaleelor.


Ce provoaca respiratia urat mirositoare?

Principala cauza a respiratiei urat mirositoare o reprezinta bacteriile care se dezvolta in gura. Cand dintii nu sunt curatati sau periati dupa mese, bacteriile se dezvolta in resturile de mancare din gura si intre dinti.

"Halena poate fi data de mai multi factori: tartru, resturi radiculare, carii, ulceratii de la nivelul mucoasei cavitatii bucale. Oricat de mult se folosesc produsele farmacologice dezinfectante si odorizante destinate cavitatii bucale, atat timp cat aceasta nu este igenizata, in primul rand profesional (la stomatolog), utilizarea lor este doar paleativa. O consultatie la medicul dentist din 6 in 6 luni si o igenizare corespunzatoare va scuteste de neplaceri," explica Dr. Moise Corina Gabriela, medic specialist stomatologie generala.

Dintre remediile naturiste, dr. Moise recomanda:
Musetelul are actiune antiinflamatorie, decongestiva, antihistaminica si cicatrizanta;
Salvia cu actiune antimicrobiana si antiinflamatorie;
Extract de radacina de tataneasca cu actiune antiinflamatorie si cicatrizanta;
Florile de galbenele au actiune antiinflamatorie si antiexudativa.
Sus In jos
Amina
Moderator
Moderator
Amina


Mesaje : 11204
Data de inscriere : 14/09/2011
Varsta : 45

Igiena  dentara Empty
MesajSubiect: Re: Igiena dentara   Igiena  dentara I_icon_minitimeSam Dec 10, 2011 10:12 am

Scapa de respiratia urat mirositoare!
Am discutat cu Dr. Moise Corina Gabriela, medic specialist stomatologie generala, si am aflat cauzele care duc la aparitia halenei. "Halena poate fi data de mai multi factori: tartru, resturi radiculare, carii, ulceratii de la nivelul mucoasei cavitatii bucale. Oricat de mult se folosesc produsele farmacologice dezinfectante si odorizante destinate cavitatii bucale, atat timp cat aceasta nu este igenizata, in primul rand profesional (la stomatolog), utilizarea lor este doar paleativa. O consultatie la medicul dentist din 6 in 6 luni si o igenizare corespunzatoare va scuteste de neplaceri."

Ce este de facut? Ai incercat tot ce exista pe piata, insa fara efecte de lunga durata? Incearca si cateva remedii naturale care te pot ajuta.


Periajul dintilor

Chiar daca acest sfat iti este foarte cunoscut, il si urmezi? Multi dintre noi nu isi curata dintii dupa fiecare masa. De ce? Exista diverse motive, mai intemeiate sau nu. Majoritatea dintre noi incalca aceasta regula pentru ca se intampla sa nu fie acasa cand iau masa. Insa, cu putina vointa, se pot gasi solutii. O periuta de dinti pe care sa o pastrezi in geanta iti poate fi de folos in pauza de pranz la serviciu. Cand te afli acasa nu ai nicio scuza sa sari peste micile "sedinte" de curatare a dintilor. Acest obicei este foarte important daca iti doresti o dantura sanatoasa care sa dureze o viata intreaga. Nu uita sa iti cureti si limba, pentru ca aceste este locul unde raman multe resturi alimentare, acest lucru contribuind la aparitia halenei.


Seminte de nucsoara

Semintele de nucsoara erau folosite in India pentru a da aroma diferitelor tipuri de mancaruri. Pentru a le folosi drept remediu impotriva respiratiei urat mirositoare, zdrobeste aceste seminte si mesteca-le. Nucsoara are o aroma placuta si poate fi folosita pentru a-ti reimprospata respiratia in mod natural.


Rodia

Exista doua metode prin care te poti folosi de acest fruct. Prima metoda consta in curatirea rodiei de coaja si lasarea cojii la soare pentru a se usca. Dupa ce se usuca, coaja se pune in apa fierbinte, se lasa pana apa se raceste si se foloseste pentru gargara. Acest remediu poate fi folosit atat pentru respiratia urat mirositoare cat si in caz de ulcere la nivelul gurii.

A doua metoda prin care te poti folosi de rodie este sa o cureti, iar de data aceasta coaja este lasata sa se usuce la umbra. Coaja uscata trebuie transformata intr-o pudra fina cu ajutorul blender-ului. 3 grame din aceasta pudra se toarna intr-un pahar cu apa. Bea aceasta compozitie dimineata si seara, sau foloseste-o pentru a face gargara. Rodiile fac parte dintre cele mai bune remedii naturale impotriva respiratiei urat mirositoare.


Ulei de mustar si sare

Amesteca 2 lingurite de ulei de mustar si sare de bucatarie, apoi toarna amestecul in gura si clateste. Incearca sa tii acest amestec in gura timp de o jumatate de ora, scuipand saliva, cand simti ca este nevoie. Acest amestec te va scapa imediat de mirosul neplacul al gurii.


Suc de lamaie, ghimbir si apa

Intr-un pahar cu apa calduta adauga cate o lingurita de suc de lamaie si de ghimbir. Fa gargara cu acest amestec, de cel putin doua ori pe zi, dimineata si seara.


Menta

Indiferent daca mesteci guma mentolata sau pur si simplu frumze de menta, aceasta planta poate face minuni cand vine vorba de respiratie proaspata.


Ceai de Schinduf

Ceaiul de Schinduf este un remediu grozav pentru cei care sufera de halena cronica. Pentru a prepara un astfel de ceai, ai nevoie de seminte de Schinduf. Pune un ibric cu apa la fiert, adauga cateva seminte de Schinduf, putin zahar si lasa-l la foc timp de 10 minute. Cand ceaiul este gata, soarbe-l incet. Poti adauga in ceai orice doresti pentru a-i da un gust mai placut si il poti consuma de doua ori pe zi.


Bicarbonat de sodiu

Adauga putin bicarbonat de sodiu intr-un pahar cu apa si fa gargara. Recomandat este sa folosesti 2 lingurite de bicarbonat de sodiu la pahar. Poti face aceasta gargara o data sau de doua ori pe zi, in functie de gravitatea halenei.


Patrunjel

Fie ca il mesteci crud fie sub o alta forma, patrunjelul este un bun remediu impotriva respiratiei urat mirositoare. Pune un ibric cu apa la fiert (timp de 10 minute) apoi adauga cateva fire de patrunjel. Odata indepartat de pe foc, adauga si cateva cuisoare si amesteca-le cu patrunjelul, in timp ce se raceste. Foloseste acest amestec drept apa de gura in fiecare zi sau pentru a face gargara.

Parerea specialistului: Desi nu contesta eficienta tratamentelor naturiste, Dr. Moise este de parere ca "atat timp cat microbii si piatra nu sunt indepartate, acestea nu isi pot desfasura actiunea lor benefica."

Dintre plante, Dr. Moise recomanda:
Musetelul are actiune antiinflamatorie, decongestiva, antihistaminica si cicatrizanta;
Salvia cu actiune antimicrobiana si antiinflamatorie;
Extract de radacina de tataneasca cu actiune antiinflamatorie si cicatrizanta;
Florile de galbenele au actiune antiinflamatorie si antiexudativa.
Sus In jos
Ana-Maria
Nou inscris
Nou inscris
Ana-Maria


Mesaje : 98
Data de inscriere : 14/12/2011

Igiena  dentara Empty
MesajSubiect: Re: Igiena dentara   Igiena  dentara I_icon_minitimeMier Dec 28, 2011 9:07 am

Amina a scris:
Cum poti sa-ti mentii respiratia proaspata?
Boabele de cafea contin un ingredient care previne eliberarea bacteriilor, iar prin identificarea acestuia se incearca dezvoltarea unor pastile sau bomboane care sa ne scape de respiratia urat mirositoare (halena), informeaza publicatia britanica DailyMail.

Prof. dr. Mel Rosenberg a studiat 20 de ani posibilitatile de a diagnostica si trata halena, incercand sa-si dea seama de ce ar cauza cafeaua o respiratie urat mirositoare. Spre surprinderea lui, efectul constatat in laborator este contrar celui asteptat. Ba mai mult, cafeaua blocheaza eliberarea gazelor intestinale (reducandu-le cu pana la 90%) care cauzeaza respiratia urat mirositoare. "Ne-am asteptat ca aceasta bautura sa cauzeze o respiratie urat mirositoare, insa am constatat ca exista ceva surprinzator in compozitia ei care a generat efectul contrar", adauga expertul care continua sa creada ca bautura are efecte negative asupra respiratiei care pot fi cauzate de fermentarea laptelui adaugat.

"Halena poate fi data de mai multi factori: tartru, resturi radiculare, carii, ulceratii de la nivelul mucoasei cavitatii bucale. Oricat de mult se folosesc produsele farmacologice dezinfectante si odorizante destinate cavitatii bucale, atat timp cat aceasta nu este igenizata, in primul rand profesional (la stomatolog), utilizarea lor este doar paleativa. O consultatie la medicul dentist din 6 in 6 luni si o igenizare corespunzatoare va scuteste de neplaceri", sustine Dr. Moise Corina Gabriela, medic stomatolog.



Eu cred ca pricipalii responsabili si vinovati de igena dentara sintem noi .Imi place sa cred ca sint o fana inraita a igenei dentare .
Sus In jos
Continut sponsorizat





Igiena  dentara Empty
MesajSubiect: Re: Igiena dentara   Igiena  dentara I_icon_minitime

Sus In jos
 
Igiena dentara
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
 :: LIFE & STYLE :: Frumusete & Sanatate-
Mergi direct la: