Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Actori
https://fanserialeturcesti.forumgratuit.ro

Acasa[URL=http://s05Ultimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare
Ultimele subiecte
» Suete cu fete
   Galbenele -  Calendula officinalis I_icon_minitimeMier Oct 12, 2016 6:15 am Scris de Simi

» Medcezir -
   Galbenele -  Calendula officinalis I_icon_minitimeDum Ian 05, 2014 7:58 am Scris de Deeatma

» Adini Feriha Koydum - FERIHA
   Galbenele -  Calendula officinalis I_icon_minitimeDum Ian 05, 2014 7:52 am Scris de Deeatma

» Bine va-m gasit
   Galbenele -  Calendula officinalis I_icon_minitimeDum Ian 05, 2014 7:41 am Scris de Deeatma

» Nam Gyu Ri
   Galbenele -  Calendula officinalis I_icon_minitimeSam Oct 26, 2013 12:29 am Scris de Hurrem Gul

»  Günaiydin
   Galbenele -  Calendula officinalis I_icon_minitimeSam Oct 26, 2013 12:25 am Scris de Hurrem Gul

» Kivanç Tatlitug
   Galbenele -  Calendula officinalis I_icon_minitimeMar Mai 21, 2013 6:51 am Scris de princesss2012

» Halit Ergenç
   Galbenele -  Calendula officinalis I_icon_minitimeSam Mai 04, 2013 3:23 pm Scris de Deeatma

» Murat Yildirim-Video
   Galbenele -  Calendula officinalis I_icon_minitimeMar Apr 23, 2013 8:03 am Scris de princesss2012

Translate

visitors counter

Galbenele - Calendula officinalis

In jos 
AutorMesaj
Amina
Moderator
Moderator
Amina

Data de inscriere : 14/09/2011
Varsta : 45

Galbenele -  Calendula officinalis Empty
MesajSubiect: Galbenele - Calendula officinalis      Galbenele -  Calendula officinalis I_icon_minitimeVin Ian 06, 2012 5:28 am

Generalitati

sunt plante medicinale anuale, care cresc pe campii, in zon montane, la marginea drumurilor, pe langa garduri, pe terenuri cultivate sau necultivate
au tulpinile inalte si paroase, ajungand intre 30 si 60 cm, cu flori galbene sau portocalii
se folosesc atat florile (perioada de inflorire fiind intre mai-octombrie), cat si frunzele si tulpinile – indicat ar fi sa fie culese in zilele insorite, deoarece in plin soare, plantele dezvolta uleiurile eterice
dupa ce sunt culese florile si/sau frunzele, se pun la uscat intr-o incapere intunecata si bine aerisita, in strat nu prea gros; cand sunt uscate, se pun in pungi din hartie, tot in incaperi intunecoase si uscate; daca se doreste, uscarea lor se poate realiza nu doar in strat, ci si in manunchiuri (legaturi) nu foarte groase, insa acestea trebuie atarnate/agatate pentru a se usca, nu lasate pe o suprafata plana (ca si in cazul straturilor)
principiile active ale plantei (in special ale florilor) sunt: uleiul eteric (volatil), acidul salicilic, carotinoide, vitamina C, alfa si beta caroten, luteina, substante proteice si minerale etc.
preparatele din aceasta planta realizate acasa sunt recomandate ca eficienta, insa la fel de eficiente sunt si preparatele (tincturi, ceaiuri, creme etc) realizate de producatorii autorizati in acest domeniu
calitatile si actiunile acestor plante sunt: coleretice, colagoge, cicatrizante, antiinflamatoare, antibacteriene, antifungice, antiseptice, depurative, diuretice, calmante

Galbenele -  Calendula officinalis Galbenele-1

Ultima editare efectuata de catre Amina in Vin Ian 06, 2012 5:29 am, editata de 1 ori
Sus In jos
Amina
Moderator
Moderator
Amina

MesajSubiect: Re: Galbenele - Calendula officinalis      Galbenele -  Calendula officinalis I_icon_minitimeVin Ian 06, 2012 5:29 am

Tratamente (Galbenele):

Se spune ca doar anumite preparate sunt folositoare in anumite boli, insa oricare preparat din planta respectiva este eficient in cadrul aceleasi afectiuni, indiferent ca e vorba de tinctura, infuzie (ceai), pulbere, ulei etc.

In realitate, eficienta depinde de:
reactia la tratament a fiecarui organism in parte (fiecare reactioneaza diferit)
gradul de avansare a afectiunii/bolii (stadiul in care se afla boala)
perseverenta cu care se urmeaza tratamentul
reactiile adverse aparute pe parcursul tratamentului
Sus In jos
Amina
Moderator
Moderator
Amina

MesajSubiect: Re: Galbenele - Calendula officinalis      Galbenele -  Calendula officinalis I_icon_minitimeVin Ian 06, 2012 5:29 am

Atentionari speciale:

- inainte de folosirea plantei ca si tratament naturist, consultati si cereti parerea medicului de familie
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Galbenele - Calendula officinalis      Galbenele -  Calendula officinalis I_icon_minitime

Sus In jos

Galbenele - Calendula officinalis
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
 :: ARHIVA :: ARHIVA DIVERSE-
Mergi direct la: