Lista ingredientelor: 4 - 6 bucati de somon 2 linguri ulei de masline 2 linguri capere 1/8 lingurita sare 1/8 lingurita piper negru macinat 4 felii de lamaie
Mod de preparare: - incinge bine o tigaie la foc mediu, timp de 3 minute - asezoneaza somonul cu ulei de masline, pune-l in tigaie si da focul mare - lasa-l pentru 3 minute - presara peste capere, sare si piper, intoarce somonul si lasa-l 5 minute pana se face maroniu; somonul este gata atunci cand poti infige cu usurinta o furculita in el - pune bucatile pe un platou si pune si feliile de lamaie
Simplu, rapid si sanatos, pentru o masa de Paste regala, dar si usoara din punct de vedere al colesterolului...
Simplu, rapid si sanatos, pentru o masa de Paste regala, dar si usoara din punct de vedere al colesterolului...
Vanessa Administrator
Mesaje : 1576 Data de inscriere : 11/09/2011
Subiect: Re: Retete culinare Mar Sept 27, 2011 2:57 am
File de hering marinat in sos de rosii picant cu vodca
Lista ingredientelor: - file de hering 1 kg - Vodca 100 ml - Sos de rosii-100 ml - Busuioc -10 gr - Seminte de telina-35 gr - ulei vegetal-10 ml - suc de lamaie-15 ml
Mod de preparare: Fileul de hering se face la plita, dupa care se pune intr-un bol, se toarna toate ingredinetele peste el si se lasa la frigider 24 ore!
Se serveste cu lamaie!
Vanessa Administrator
Mesaje : 1576 Data de inscriere : 11/09/2011
Subiect: Re: Retete culinare Mar Sept 27, 2011 2:59 am
Friptura de pui marinat
Lista ingredientelor: 2 bucati piept de pui dezosat 50 g masline verzi 50 g masline negre 2 lingurite cu miere lichida zeama de la ½ lamaie 1 lingura ulei ½ lingurita paprica 1 catel de usturoi zdrobit cateva rosii cherry patrunjel verde sare, piper
Mod de preparare: Se amesteca, intr-un castron, mierea, zeama de lamaie, paprica, uleiul, usturoiul zdrobit, sare si piper, dupa gust, formand un sos marinat. Se indeparteaza pielea de pe pieptul de pui, se taie felii si se aplatizeaza usor cu ciocanul de snitetele, dupa care, se asaza in sosul marinat si se lasa la frigider 20 de minute. Feliile de piept marinate se frig pe gratarul bine incins, pe fiecare parte cate 4-5 minute. Se servesc calde, garnisite cu felii de rosii, felii de masline (negre si verzi) si patrunjel verde.
Vanessa Administrator
Mesaje : 1576 Data de inscriere : 11/09/2011
Subiect: Re: Retete culinare Mar Sept 27, 2011 3:01 am
Piept de pui la cuptor
Lista ingredientelor: 4 bucati de piept de pui 20 g unt Pentru sosul marinat 2 portocale 100 ml vin 4 linguri ulei de masline 1 ceapa 4 catei de usturoi 1 lingura miere sare, piper, oregano 1 portocala si patrunjel verde pentru ornat
Mod de preparare: Se amesteca usturoiul pisat cu mierea, uleiul de masline, condimentele, vinul, zeama de portocale si coaja unei portocale rase pe razatoarea cu ochiuri mici. Se adauga ceapa taiata pestisori si se prepara un sos marinat in care se introduce pieptul de pui pentru o ora. Se asaza pieptul de pui intr-un vas termorezistent uns cu unt, se toarna marinata strecurata si se pune la cuptor pana se rumeneste uniform. Se stropeste din cand in cand friptura cu sosul din vas. Se serveste cu garnitura de cartofi sau pilaf de orez, ornat cu jumatati de felii de portocala si patrunjel proaspat
Vanessa Administrator
Mesaje : 1576 Data de inscriere : 11/09/2011
Subiect: Re: Retete culinare Mar Sept 27, 2011 3:03 am
Piept de pui cu sos de smantana
Lista ingredientelor: 2 bucati piept de pui 200 g ceapa 1 catel de usturoi 2 linguri ulei de masline 400 ml supa de pui 100 ml vin alb dulce 2 linguri smantana, 1 legatura patrunjel verde sare, piper
Mod de preparare: Se spala carnea, se zvanta, se sareaza si se pipereaza. Ceapa si usturoiul se curata si se taie rondele si feliute. Se desprinde putin pielea de pe carne si se introduc sub ea cateva felii de usturoi, apoi se aseaza bucatile de piept intr-o forma termorezistenta si se ung cu ulei. Se imprastie ceapa taiata rondele peste carne si se baga in cuptorul incins pentru circa 45 de minute, stropindu-se, din cand in cand, cu vin amestecat cu zeama de carne. Cand este bine patrunsa, carnea se scoate din forma si se tine la cald. Peste zeama lasata de friptura se adauga smantana si patrunjelul verde tocat si se da intr-un clocot. Se potriveste gustul de sare si piper. Se serveste friptura de pui, asezonata cu sosul de smantana si cu garnitura de orez fiert.
Vanessa Administrator
Mesaje : 1576 Data de inscriere : 11/09/2011
Subiect: Re: Retete culinare Mier Sept 28, 2011 3:44 am
Pui cu ciuperci si rozmarin
Lista ingredientelor: 2 bucati piept de pui (fara os) 200 g ciuperci 3 linguri ulei de masline 100 ml vin alb, dulce 1 lingura rozmarin uscat sare, piper
Mod de preparare: Se amesteca vinul cu rozmarinul si se lasa la temperatura camerei, aproximativ 2 ore. |ntre timp, se soteaza ciupercile, taiate felii, pana se rumenesc putin si apoi se scot din tigaie. Pieptul de pui, condimentat cu sare si piper, dupa gust, se rumeneste in ulei incins, pe ambele parti, apoi se adauga ciupercile sotate si amestecul de vin cu rozmarin si se lasa sa fiarba inabusit, la foc mic, aproximativ 10 minute.
Timp de preparare: 30 minute
Vanessa Administrator
Mesaje : 1576 Data de inscriere : 11/09/2011
Subiect: Re: Retete culinare Mier Sept 28, 2011 3:46 am
File de cod cu rozmarin
Lista ingredientelor: 4 fileuri de cod zeama de la 2 lamai sare piper 80 g unt 2 linguri ulei de masline 2 lingurite rozmarin tocat 1/4 l vin alb sec sau supa de pui
Mod de preparare: 1. Fileurile de peste se spala la rece, se tamponeaza pentru a le usca si se stropesc cu o jumatate de lamaie, se sareaza si se pipereaza.
2. Intr-o tigaie stratificata se incinge puternic o lingura de unt cu uleiul de masline. Fileurile se prajesc cu rozmarin, pe ambele parti circa 2 minute, apoi alte circa 5 minute se lasa la foc mic. Se scot si se pun la cald.
3. Restul de la prajeala din tigaie se amesteca bine cu zeama de lamaie, se toarna vin sau supa si la foc mare se fierbe pe jumatate. Restul de unt se adauga in bucatele mici. Sosul se toarna peste peste.
Timp de preparare: 25 minute
Vanessa Administrator
Mesaje : 1576 Data de inscriere : 11/09/2011
Subiect: Re: Retete culinare Lun Oct 03, 2011 11:08 pm
Sos bolognez pentru carne
Lista ingredientelor: 60 g unt 4 linguri bacon taiat cubulete 1 ceapa mica,1 morcov mic, 1 ramura cu frunze de telina, toate taiate fin 250 g carne de vita taiata cubulete 125 g carne de porc slaba, taiata cubulete 250 ml vin rosu sec 400 ml supa de vita 1 lingura bulion de rosii 400 g rosii proaspete, curatate de pielite, taiate bucati sau rosii din conserva sare si piper negru macinat
Mod de preparare: Se calesc timp de 10 minute, in unt, baconul, ceapa, morcovul si telina. Se adauga apoi carnea de vita, cea de porc si se lasa sa fiarba impreuna 5 minute. Se toarna treptat jumatate din cantitatea de vin si de supa si se lasa sa fiarba inca 10-15 minute pana cand scade. Se adauga bulionul de rosii, sarea, piperul si se lasa sa fiarba in continuare, incorporand treptat restul de vin si de supa.
Vanessa Administrator
Mesaje : 1576 Data de inscriere : 11/09/2011
Subiect: Re: Retete culinare Lun Oct 03, 2011 11:10 pm
Tort de ciocolata
Lista ingredientelor: 150 g ciocolata 90 g unt topit 100 g zahar 5 oua 100 g faina 100 g dulceata de caise Pentru glazura 15 g unt moale 125 g ciocolata 6 linguri cafea concentrata 300 g zahar pudra 1 lingurita esenta de vanilie
Mod de preparare: Se topeste ciocolata in bain-marie, apoi se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se freaca untul cu zaharul pana se obtine un amestec cremos. Se incorporeaza galbenusurile, unul cate unul, apoi ciocolata racita si faina, putin cite putin. Separat, se bat albusurile spuma tare si se incorporeaza delicat in amestec. Se toarna compozitia intr-o forma neunsa si se coace timp de 1 h, la temperatura potrivita. Se scoate din forma dupa ce se raceste, se taie in doua, pe orizontala si se unge fiecare parte cu dulceata. Se pun cele doua bucati una deasupra celeilalte. Pentru glazura, se topeste untul si ciocolata in bain-marie, se adauga cafeaua rece si esenta de vanilie. Se amesteca bine, apoi se unge prajitura pe deasupra cu aceasta glazura. Se pune 2 h la frigider si se scoate cu 30 de minute inainte de degustare
Amina Moderator
Mesaje : 11204 Data de inscriere : 14/09/2011 Varsta : 45
Subiect: Re: Retete culinare Vin Oct 14, 2011 5:50 am
Va dau si eu reteta unui aluat pt pizza -12 linguri de faina - 6 linguri de ulei - 1 lingurita de margarina - un varf de cutit de sare - o jumatate de cub de drojdie - 250 ml apa calduta (in care se dizolva drojdia si cu un varf de zahar) - se framanta un aluat care se lasa la dospit 1/2 de ora apoi se intinde in tava se pune peste aluat ketchup ,busuioc,si restul ce doreste fiecare in functie de gusturi..............
POFTA BUNA
Vanessa Administrator
Mesaje : 1576 Data de inscriere : 11/09/2011
Subiect: Re: Retete culinare Sam Oct 15, 2011 7:02 am
Carpaccio de legume
Lista ingredientelor: 300 g de legume (castraveti, dovlecei verzi, bulb de fenicul, morcov, tije de telina) 100 g ciuperci champignons 3-4 linguri suc de lamaie 2 lingurite balsamico alb 1 lingurita piper cu coaja de lamaie ½ lingurita zahar 3-4 linguri ulei de masline 100 g parmezan – bucata intreaga Busuioc Ceapa verde Tarhon
Mod de preparare: Taie legumele pe mandolina ( razatoare), in rondele foarte subtiri, aproape transparente.
Aranjeaza-le pe 4 platouri intr-un strat decorativ. Ciupercile se taie, tot pe mandolina, la fel de subtire, si se dispun peste legume.
Vinegreta
Amesteca intai sucul de lamaie, balsamico alb, amestecul de piper cu coaja de lamaie si zaharul. Apoi adauga uleiul de masline si amesteca bine.
Toarna vinegreta peste legume si lasa sa stea, acoperit, circa jumatate de ora.
Din parmezan taie cu un cutit econom, spirale subtiri.
Frunzele de busuioc se taie fasii, ceapa verde in mici inele.
Inainte de servire, presara toate peste legume si mai condimenteaza cu putin amestec de piper cu coaja de lamaie.
Vanessa Administrator
Mesaje : 1576 Data de inscriere : 11/09/2011
Subiect: Re: Retete culinare Sam Oct 15, 2011 7:04 am
Gazpacho
Lista ingredientelor: 900 g rosii 300 g castraveti 1 ardei verde 1 ardei rosu 50 g fenicul bulb 80 g tulpina telina 2 cepe 1 usturoi 3 linguri ulei de masline 2 linguri otet de vin rosu ½ litru bulion de pasare Piper Sare Paine toast 40 ml ulei de masline
od de preparare: Gazpacho este o supa de legume rece din Andaluzia. Cresteaza rosiile in cruce, opareste-le in apa fiarta, trece-le pe sub jet de apa rece, curata-le de pielite si de samburi. Curata castravetii de coaja si taie-i bucati. Ardeii taie-i in doua, curata-i de membrane si de samburi. Feniculul si telina curata-le de frunze si de partile de la radacina si taie-le bucati. Curata ceapa si usturoiul, taie-le in doua. Pastreaza cateva bucati de legume pentru decor. Restul de legume pune-le in mixer, adauga uleiul de masline, otetul si bulionul de pasare. Mixeaza pana ce obtii o supa crema. Toarn-o intr-un castron si condimenteaz-o cu sare si piper macinat proaspat. Pune supa-crema la frigider si lasa-o acolo cel putin 3 ore. Inainte de servire, decoreaz-o cu cuburile de legume pastrate. Toastul taie-l in cubulete si prajeste-l crocant in uleiul de masline incins intr-o tigaie teflonata. Presara peste crema de legume.
Vanessa Administrator
Mesaje : 1576 Data de inscriere : 11/09/2011
Subiect: Re: Retete culinare Joi Oct 27, 2011 8:07 am
Sos bolognez pentru carne
Lista ingredientelor: 60 g unt 4 linguri bacon taiat cubulete 1 ceapa mica,1 morcov mic, 1 ramura cu frunze de telina, toate taiate fin 250 g carne de vita taiata cubulete 125 g carne de porc slaba, taiata cubulete 250 ml vin rosu sec 400 ml supa de vita 1 lingura bulion de rosii 400 g rosii proaspete, curatate de pielite, taiate bucati sau rosii din conserva sare si piper negru macinat
Mod de preparare: Se calesc timp de 10 minute, in unt, baconul, ceapa, morcovul si telina. Se adauga apoi carnea de vita, cea de porc si se lasa sa fiarba impreuna 5 minute. Se toarna treptat jumatate din cantitatea de vin si de supa si se lasa sa fiarba inca 10-15 minute pana cand scade. Se adauga bulionul de rosii, sarea, piperul si se lasa sa fiarba in continuare, incorporand treptat restul de vin si de supa.
Vanessa Administrator
Mesaje : 1576 Data de inscriere : 11/09/2011
Subiect: Re: Retete culinare Joi Oct 27, 2011 8:09 am
Sos napolitan de carne
Lista ingredientelor: 1 kg carne slaba de vita 4 linguri de slanina taiata cubulete 4 linguri ulei de masline extravirgin 2 cepe tocate marunt 2 morcovi fierti, taiati marunt 1 ramura de telina 250 ml de vin rosu sec 4oo ml pulpa de rosii (conserva) sare
Mod de preparare: Se pune carnea de vita, slanina si uleiul intr-o cratita mare, la foc potrivit. Se incorporeaza ceapa, morcovul si telina si se amesteca bine. Se lasa sa fiarba pana cand legumele devin translucide. Se adauga vinul si se continua fiertul pana scade. Se condimenteaza cu sare si se lasa sa mai fiarba acoperit cu capac inca 30 de minute, la foc mic. Se adauga rosiile si se lasa sa mai fiarba pana scade bine. Se scoate deoparte carnea de vita, se taie felii si se serveste cu sosul preparat si cu paste.
Vanessa Administrator
Mesaje : 1576 Data de inscriere : 11/09/2011
Subiect: Re: Retete culinare Mar Noi 01, 2011 3:37 am
Fructe de mare cu orez
Lista ingredientelor: 100 grame creveti 100 grame scoici O lingura ulei de masline 150 mililitri vin alb 150 grame ceapa tocata 500 grame rosii taiate marunt O lingura margarina 50 grame patrunjel uscat 100 grame ceapa verde tocata 100 grame orez maron 3 lingurite usturoi praf sau doi catei de usturoi pisati O lingurita ghimbir macinat
Mod de preparare: Se prajeste ghimbirul si usturoiul pana cand acesta din urma devine maroniu, apoi se adauga ceapa si se prajeste pana devine moale.Se adauga scoicile si crevetii si se prajesc 3-5 minute pana ce crevetii devin roz. Se adauga rosiile si vinul si se fierbe cateva minute pana ce alcoolul incepe sa dispara. Se adauga margarina, ceapa verde si patrunjelul. Cand margarina s-a topit, amestecul se ia de pe foc si se trece intr-un castron. Se serveste cu orez si cu legume fierte, la alegere.
Vanessa Administrator
Mesaje : 1576 Data de inscriere : 11/09/2011
Subiect: Re: Retete culinare Mar Noi 01, 2011 3:41 am
Paella (Spania)
Lista ingredientelor: 2 pahare de orez 1 ceapa medie 1 morcov fructe de mare 1 conserva cu ciuperci sare, piper oregano curry ulei
Mod de preparare: Se pune putin ulei intr-o oala. Se adauga ceapa tocata, morcovul ras, se calesc 4-5 minute, apoi se adauga ciupercile si cele 2 pahare de orez. Se calesc impreuna pana se rumenesc usor. Apoi se adauga fructele de mare si 4-5 pahare de apa. Se condimenteaza cu sare, piper, oregano si curry. Se fierb la foc mic, pana este orezul bine patruns. Se serveste calda.
Vanessa Administrator
Mesaje : 1576 Data de inscriere : 11/09/2011
Subiect: Re: Retete culinare Mar Noi 01, 2011 3:43 am
Cocktail cu fructe de mare
Lista ingredientelor: 7 creveti medii 200 grame scoici Sucul de la o lamaie 100 grame ceapa tocata 100 grame coriandru 150 grame castraveti taiati cubulete 100 grame avocado 150 mililitri suc de rosii 2 cani de apa O jumatate lingurita chimion O jumatate de lingurita piper alb
Mod de preparare: Se dezgheata fructele de mare si se fierb aproximativ 7 minute. In apa se adauga chimion si piper. Se scurg, se separa de cochilii (daca e cazul) si se aseaza intr-un castron. Se adauga castravetele, coriandrul, avocado si ceapa, iar deasupra se toarna sosul de rosii
Vanessa Administrator
Mesaje : 1576 Data de inscriere : 11/09/2011
Subiect: Re: Retete culinare Mar Noi 01, 2011 3:46 am
Pui cu ciuperci, porumb si capere
Lista ingredientelor: 1 piept de pui 1 salata verde 150 g boabe de porumb dulce (conservat) 4 ciuperci proaspete (champignon) 2 linguri capere murate 1 ardei capia rosu 6-7 masline negre 3 fire ceapa verde 2 linguri mustar 4 linguri ulei masline 2 linguri zeama de lamaie ierburi aromate sare, piper
Mod de preparare: Se taia pieptul de pui in fasii, se amesteca cu maslinele fara samburi, taiate rondele si ciupercile taiate felii subtiri. Se condimenteaz cu sare si piper, dupa gust, se presara cu ierburi aromate, se asaza intr-un vas termorezistent, se stropesc cu putin ulei de masline si se pun la cuptor. Intre timp, pe un platou, se face un pat de salata verde cu ceapa verde taiata rondele oblice si ardei taiat fasii. Se prepara un dressing din mustar, ulei, zeama de lamaie, sare si piper, care se toarna peste salata verde. Se asaza pieptul de pui cu ciupercile si maslinele pe patul de salata verde. Se presara deasupra boabe de porumb si capere. Se servesc calde.
Vanessa Administrator
Mesaje : 1576 Data de inscriere : 11/09/2011
Subiect: Re: Retete culinare Lun Noi 07, 2011 7:08 am
Scoici Arrabbiata
Lista ingredientelor: 1.8 kg midii proaspete 3-4 linguri de ulei de masline o ceapa mare, tocata rondele 4 catei de usturoi, tocati marunt 3 conserve x 400 gr rosii in suc propriu 150 ml vin alb 175 gr. masline negre, tocate sare, piper negru macinat 2 linguri de patrunjel verde tocat paine prajita, calda
Mod de preparare: Curatati scoicile cu ajutorul unei periute moi. Aruncati-le pe cele care sunt desfacute sau au cochilia sparta ori ciobita; restul scoicilor puneti-le intr-un castron cu apa rece pe care il veti tine la frigider pana cand le veti gati.
Intr-o tigaie mare incalziti uleiul de masline si caliti ceapa, usturoiul si ardeiul iute; adaugati rosiile si lasati totul sa fiarba la foc mic circa 15 minute.
Turnati vinul peste sosul de rosii; cand incepe din nou sa fiarba in clocote, adaugati scoicile. Acoperiti cu un capac si amestecati agitand un pic tigaia. Lasati scoicile sa fiarba circa 5-7 minute (sau cat este necesar cochiliilor sa se deschida).
Adaugati maslinele si lasati vasul pe foc inca 5 minute. Potriviti gustul cu sare si piper, presarati patrunjelul tocat. Scoateti si aruncati scoicile care nu s-au deschis (daca este cazul) si serviti imediat, cu multa paine usor prajita
Vanessa Administrator
Mesaje : 1576 Data de inscriere : 11/09/2011
Subiect: Re: Retete culinare Lun Noi 07, 2011 7:10 am
Scoici cu sos de arpagic si piper rosu
Lista ingredientelor: 60 g smantana 30 g arpagic taiat marunt 1 varf de cutit boabe de piper rosu 4 stridii in jumatate de scoica 30 g icre de somon
Mod de preparare: Intr-o tigaie, se scade smantana, se adauga arpagicul si boabele de piper rosu. Acest sos se pune peste stridii si se orneaza cu icre de somon.
Vanessa Administrator
Mesaje : 1576 Data de inscriere : 11/09/2011
Subiect: Re: Retete culinare Lun Noi 07, 2011 7:12 am
Somon umplut cu trufe
Lista ingredientelor: 600 g fileuri de somon 200 g peste oceanic 1 chifla 1 lingura de unt 1 ceapa rosie 40 g ciuperci 150 g trufe albe 6 galbenusuri sos brun vin rosu patrunjel, busuioc sare, piper
Mod de preparare: Somonul se taie felii de 1 cm grosime si se intinde pe un platou. Pestele oceanic se toaca marunt si se amesteca cu chifla inmuiata in apa sau lapte si stoarsa bine. Se adauga ceapa tocata marunt, ciupercile si trufele taiate cubulete, untul, patrunjelul, busuiocul, cele 6 galbenusuri, sare si piper, dupa gust si se amesteca totul. Cu amestecul obtinut se umplu fileurile de somon, se ruleaza, se impacheteaza in folie de aluminiu si se pun la cuptor pentru aproximativ 10 minute. Dupa ce se scot de la cuptor, se lasa la racit 15 minute si apoi se taie felii. Se servesc cu sos brun amestecat cu vin rosu si cu cartofi fierti ori legume sotate.
Vanessa Administrator
Mesaje : 1576 Data de inscriere : 11/09/2011
Subiect: Re: Retete culinare Lun Noi 07, 2011 7:19 am
Mod de preparare: Bucatile de somon se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust si se stropesc cu zeama de lamaie. Intr-o tava termorezistenta, se asaza cartofii fierti, taiati pe jumatate, ardeii taiati cuburi, cepele taiate bucati mari. Se stropesc cu ulei, se condimenteaza cu sare si piper, dupa preferinta. Peste legume se asaza bucatile de peste si se pun la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, pana se patrunde pestele. Cand se scoate din cuptor, se asaza deasupra pestelui, felii subtiri de mozzarella. Se serveste garnisit cu patrunjel verde.
Vanessa Administrator
Mesaje : 1576 Data de inscriere : 11/09/2011
Subiect: Re: Retete culinare Vin Noi 11, 2011 4:36 am
Coq au vin (Franta)
Lista ingredientelor: 1 cocos de cel putin 2 kg 180 g costita (de preferinta neafumata, ci in saramura) 20 de capatini de arpagic 4 echalote (se poate inlocui cu arpagic tocat) 2 linguri de unt 3 linguri de faina 1 paharel de cognac 1 sticla de vin rosu 200 g ciuperci 1 catel de usturoi 1 lingurita de zahar 1 ramurica de cimbru 1 foaie de dafin sare, piper nucsoara patrunjel
Mod de preparare: Se taie costita in feliute, care se prajesc intr-o cratita, fara adaos de grasime, la foc mic, impreuna cu arpagigul. Dupa rumenire, se scot cu o spumiera si se introduce cocosul portionat, lasandu-se sa se rumeneasca la foc mic. Se stropesc cu cognac si se flambeaza. Se adauga echalotele, cimbrul, foaia de dafin, usturoiul si ciupercile. Se acopera cu capac si se lasa sa fiarba, la foc mic, 20 de minute. In acest timp, se pune costita in alta cratita se reincalzeste si se inmoaie cu trei sferturi din sticla de vin. Se mareste focul, iar cind vinul da in clocot, se varsa peste cocos. Se adauga vin pana se acopera bucatile de carne. Se condimenteaza cu sare, piper, zahar si nucsoara, dupa gust. Se adauga arpagicul, se acopera din nou si se lasa sa fiarba 30 de minute, la foc mic. Se da cratita la o parte de pe foc, se adauga, treptat, untul frecat cu faina. se repune pe foc si se lasa sa mai dea 2-3 clocote. Mancarea se serveste calda, garnisita cu cartofi fierti sau prajiti.
Vanessa Administrator
Mesaje : 1576 Data de inscriere : 11/09/2011
Subiect: Re: Retete culinare Vin Noi 11, 2011 4:39 am
Cartofi umpluti cu branza
Lista ingredientelor: 4 cartofi mari 250 g branza proaspata de vaci 50 g cascaval (sau telemea de oi) patrunjel verde marar verde 1 ceapa ulei de masline (sau unt) sare
Mod de preparare: Se fierb cartofii, cu coaja cu tot, in apa cu sare. Separat, intr-un castron, se amesteca branza de vaci, ceapa si patrunjelul tocate marunt. Cartofii se taie pe jumatate, se scobesc de miez si se umplu cu amestecul de branza. Deasupra se presara cascaval ras (sau telemea de oi rasa). Se unge coaja cartofilor cu ulei sau unt, apoi cartofii se asaza intr-o tava si se rumenesc in cuptor, aproximativ 15 minute. Se servesc calzi, garnisiti cu marar verde.
Vanessa Administrator
Mesaje : 1576 Data de inscriere : 11/09/2011
Subiect: Re: Retete culinare Mar Noi 15, 2011 3:40 am
Falafel (Liban)
Lista ingredientelor: 225 gr naut 1 ceapa tocata marunt 1 catel de usturoi 1 felie de paine alba, inmuiata ¼ lingurita de piper macinat 1 lingurita coriandru maruntit 1 lingura patrunjel tocat sare, ulei
Mod de preparare: Se lasa nautul la inmuiat peste noapte. Dupa ce s-a umflat bine, se strecoara, se acopera cu apa proaspata si se introduce la cuptor timp de aproximativ o ora, pana devine fraged. Se preseaza apoi pentru a se obtine un piureu peste care se adauga felia de paine stoarsa de apa, ceapa, usturoiul pisat, piperul, coriandrul si patrunjelul. Se adauga sare, dupa gust. Amestecul se framanta bine, apoi este lasat sa se odihneasca o ora. Din compozitia obtinuta se modeleaza chiftele si se prajesc in ulei bine incins. Se prajesc pana devin maronii.