Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.


Actori
https://fanserialeturcesti.forumgratuit.ro
 
Acasa[URL=http://s05Ultimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare
Ultimele subiecte
» Suete cu fete
Retete  culinare  I_icon_minitimeMier Oct 12, 2016 6:15 am Scris de Simi

» Medcezir -
Retete  culinare  I_icon_minitimeDum Ian 05, 2014 7:58 am Scris de Deeatma

» Adini Feriha Koydum - FERIHA
Retete  culinare  I_icon_minitimeDum Ian 05, 2014 7:52 am Scris de Deeatma

» Bine va-m gasit
Retete  culinare  I_icon_minitimeDum Ian 05, 2014 7:41 am Scris de Deeatma

» Nam Gyu Ri
Retete  culinare  I_icon_minitimeSam Oct 26, 2013 12:29 am Scris de Hurrem Gul

»  Günaiydin
Retete  culinare  I_icon_minitimeSam Oct 26, 2013 12:25 am Scris de Hurrem Gul

» Kivanç Tatlitug
Retete  culinare  I_icon_minitimeMar Mai 21, 2013 6:51 am Scris de princesss2012

» Halit Ergenç
Retete  culinare  I_icon_minitimeSam Mai 04, 2013 3:23 pm Scris de Deeatma

» Murat Yildirim-Video
Retete  culinare  I_icon_minitimeMar Apr 23, 2013 8:03 am Scris de princesss2012

Translate

visitors counter

 

 Retete culinare

In jos 
2 participanți
Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul
AutorMesaj
Vanessa
Administrator
Administrator
Vanessa


Mesaje : 1576
Data de inscriere : 11/09/2011

Retete  culinare  Empty
MesajSubiect: Retete culinare    Retete  culinare  I_icon_minitimeVin Sept 16, 2011 1:38 pm

Retete culinare

File de somon la tigaie

Lista ingredientelor:
4 - 6 bucati de somon
2 linguri ulei de masline
2 linguri capere
1/8 lingurita sare
1/8 lingurita piper negru macinat
4 felii de lamaie
Retete  culinare  4d6284d2dbc59

Mod de preparare:
- incinge bine o tigaie la foc mediu, timp de 3 minute
- asezoneaza somonul cu ulei de masline, pune-l in tigaie si da focul mare - lasa-l pentru 3 minute
- presara peste capere, sare si piper, intoarce somonul si lasa-l 5 minute pana se face maroniu; somonul este gata atunci cand poti infige cu usurinta o furculita in el
- pune bucatile pe un platou si pune si feliile de lamaie

Simplu, rapid si sanatos, pentru o masa de Paste regala, dar si usoara din punct de vedere al colesterolului...


Simplu, rapid si sanatos, pentru o masa de Paste regala, dar si usoara din punct de vedere al colesterolului...
Sus In jos
https://fanserialeturcesti.forumgratuit.ro
Vanessa
Administrator
Administrator
Vanessa


Mesaje : 1576
Data de inscriere : 11/09/2011

Retete  culinare  Empty
MesajSubiect: Re: Retete culinare    Retete  culinare  I_icon_minitimeMar Sept 27, 2011 2:57 am

File de hering marinat in sos de rosii picant cu vodca

Lista ingredientelor:
- file de hering 1 kg
- Vodca 100 ml
- Sos de rosii-100 ml
- Busuioc -10 gr
- Seminte de telina-35 gr
- ulei vegetal-10 ml
- suc de lamaie-15 ml
Retete  culinare  49e71c042ce98
Mod de preparare:
Fileul de hering se face la plita, dupa care se pune intr-un bol, se toarna toate ingredinetele peste el si se lasa la frigider 24 ore!

Se serveste cu lamaie!



Sus In jos
https://fanserialeturcesti.forumgratuit.ro
Vanessa
Administrator
Administrator
Vanessa


Mesaje : 1576
Data de inscriere : 11/09/2011

Retete  culinare  Empty
MesajSubiect: Re: Retete culinare    Retete  culinare  I_icon_minitimeMar Sept 27, 2011 2:59 am

Friptura de pui marinat


Lista ingredientelor:
2 bucati piept de pui dezosat
50 g masline verzi
50 g masline negre
2 lingurite cu miere lichida
zeama de la ½ lamaie
1 lingura ulei
½ lingurita paprica
1 catel de usturoi zdrobit
cateva rosii cherry
patrunjel verde
sare, piper

Retete  culinare  4d46b747c1500

Mod de preparare:
Se amesteca, intr-un castron, mierea, zeama de lamaie, paprica, uleiul, usturoiul zdrobit, sare si piper, dupa gust, formand un sos marinat. Se indeparteaza pielea de pe pieptul de pui, se taie felii si se aplatizeaza usor cu ciocanul de snitetele, dupa care, se asaza in sosul marinat si se lasa la frigider 20 de minute. Feliile de piept marinate se frig pe gratarul bine incins, pe fiecare parte cate 4-5 minute. Se servesc calde, garnisite cu felii de rosii, felii de masline (negre si verzi) si patrunjel verde.


Sus In jos
https://fanserialeturcesti.forumgratuit.ro
Vanessa
Administrator
Administrator
Vanessa


Mesaje : 1576
Data de inscriere : 11/09/2011

Retete  culinare  Empty
MesajSubiect: Re: Retete culinare    Retete  culinare  I_icon_minitimeMar Sept 27, 2011 3:01 am

Piept de pui la cuptor


Lista ingredientelor:
4 bucati de piept de pui
20 g unt
Pentru sosul marinat
2 portocale
100 ml vin
4 linguri ulei de masline
1 ceapa
4 catei de usturoi
1 lingura miere
sare, piper, oregano
1 portocala si patrunjel verde pentru ornat

Retete  culinare  4d46caf87c74e

Mod de preparare:
Se amesteca usturoiul pisat cu mierea, uleiul de masline, condimentele, vinul, zeama de portocale si coaja unei portocale rase pe razatoarea cu ochiuri mici. Se adauga ceapa taiata pestisori si se prepara un sos marinat in care se introduce pieptul de pui pentru o ora. Se asaza pieptul de pui intr-un vas termorezistent uns cu unt, se toarna marinata strecurata si se pune la cuptor pana se rumeneste uniform. Se stropeste din cand in cand friptura cu sosul din vas. Se serveste cu garnitura de cartofi sau pilaf de orez, ornat cu jumatati de felii de portocala si patrunjel proaspat
Sus In jos
https://fanserialeturcesti.forumgratuit.ro
Vanessa
Administrator
Administrator
Vanessa


Mesaje : 1576
Data de inscriere : 11/09/2011

Retete  culinare  Empty
MesajSubiect: Re: Retete culinare    Retete  culinare  I_icon_minitimeMar Sept 27, 2011 3:03 am

Piept de pui cu sos de smantana


Lista ingredientelor:
2 bucati piept de pui
200 g ceapa
1 catel de usturoi
2 linguri ulei de masline
400 ml supa de pui
100 ml vin alb dulce
2 linguri smantana,
1 legatura patrunjel verde
sare, piper
Retete  culinare  4d46d5c2930d2

Mod de preparare:
Se spala carnea, se zvanta, se sareaza si se pipereaza. Ceapa si usturoiul se curata si se taie rondele si feliute. Se desprinde putin pielea de pe carne si se introduc sub ea cateva felii de usturoi, apoi se aseaza bucatile de piept intr-o forma termorezistenta si se ung cu ulei. Se imprastie ceapa taiata rondele peste carne si se baga in cuptorul incins pentru circa 45 de minute, stropindu-se, din cand in cand, cu vin amestecat cu zeama de carne. Cand este bine patrunsa, carnea se scoate din forma si se tine la cald. Peste zeama lasata de friptura se adauga smantana si patrunjelul verde tocat si se da intr-un clocot. Se potriveste gustul de sare si piper. Se serveste friptura de pui, asezonata cu sosul de smantana si cu garnitura de orez fiert.
Sus In jos
https://fanserialeturcesti.forumgratuit.ro
Vanessa
Administrator
Administrator
Vanessa


Mesaje : 1576
Data de inscriere : 11/09/2011

Retete  culinare  Empty
MesajSubiect: Re: Retete culinare    Retete  culinare  I_icon_minitimeMier Sept 28, 2011 3:44 am

Pui cu ciuperci si rozmarin


Lista ingredientelor:
2 bucati piept de pui (fara os)
200 g ciuperci
3 linguri ulei de masline
100 ml vin alb, dulce
1 lingura rozmarin uscat
sare, piper

Retete  culinare  4d0f6529c945d

Mod de preparare:
Se amesteca vinul cu rozmarinul si se lasa la temperatura camerei, aproximativ 2 ore. |ntre timp, se soteaza ciupercile, taiate felii, pana se rumenesc putin si apoi se scot din tigaie. Pieptul de pui, condimentat cu sare si piper, dupa gust, se rumeneste in ulei incins, pe ambele parti, apoi se adauga ciupercile sotate si amestecul de vin cu rozmarin si se lasa sa fiarba inabusit, la foc mic, aproximativ 10 minute.


Timp de preparare: 30 minute


Sus In jos
https://fanserialeturcesti.forumgratuit.ro
Vanessa
Administrator
Administrator
Vanessa


Mesaje : 1576
Data de inscriere : 11/09/2011

Retete  culinare  Empty
MesajSubiect: Re: Retete culinare    Retete  culinare  I_icon_minitimeMier Sept 28, 2011 3:46 am

File de cod cu rozmarin


Lista ingredientelor:
4 fileuri de cod
zeama de la 2 lamai
sare
piper
80 g unt
2 linguri ulei de masline
2 lingurite rozmarin tocat
1/4 l vin alb sec sau supa de pui

Retete  culinare  4d628eddd8e29

Mod de preparare:
1. Fileurile de peste se spala la rece, se tamponeaza pentru a le usca si se stropesc cu o jumatate de lamaie, se sareaza si se pipereaza.

2. Intr-o tigaie stratificata se incinge puternic o lingura de unt cu uleiul de masline. Fileurile se prajesc cu rozmarin, pe ambele parti circa 2 minute, apoi alte circa 5 minute se lasa la foc mic. Se scot si se pun la cald.

3. Restul de la prajeala din tigaie se amesteca bine cu zeama de lamaie, se toarna vin sau supa si la foc mare se fierbe pe jumatate. Restul de unt se adauga in bucatele mici. Sosul se toarna peste peste.


Timp de preparare: 25 minute
Sus In jos
https://fanserialeturcesti.forumgratuit.ro
Vanessa
Administrator
Administrator
Vanessa


Mesaje : 1576
Data de inscriere : 11/09/2011

Retete  culinare  Empty
MesajSubiect: Re: Retete culinare    Retete  culinare  I_icon_minitimeLun Oct 03, 2011 11:08 pm

Sos bolognez pentru carne


Lista ingredientelor:
60 g unt
4 linguri bacon taiat cubulete
1 ceapa mica,1 morcov mic, 1 ramura cu frunze de telina, toate taiate fin
250 g carne de vita taiata cubulete
125 g carne de porc slaba, taiata cubulete
250 ml vin rosu sec
400 ml supa de vita
1 lingura bulion de rosii
400 g rosii proaspete, curatate de pielite, taiate bucati sau rosii din conserva
sare si piper negru macinat
Retete  culinare  4d4ff72f60264

Mod de preparare:
Se calesc timp de 10 minute, in unt, baconul, ceapa, morcovul si telina. Se adauga apoi carnea de vita, cea de porc si se lasa sa fiarba impreuna 5 minute. Se toarna treptat jumatate din cantitatea de vin si de supa si se lasa sa fiarba inca 10-15 minute pana cand scade. Se adauga bulionul de rosii, sarea, piperul si se lasa sa fiarba in continuare, incorporand treptat restul de vin si de supa.

Sus In jos
https://fanserialeturcesti.forumgratuit.ro
Vanessa
Administrator
Administrator
Vanessa


Mesaje : 1576
Data de inscriere : 11/09/2011

Retete  culinare  Empty
MesajSubiect: Re: Retete culinare    Retete  culinare  I_icon_minitimeLun Oct 03, 2011 11:10 pm

Tort de ciocolata


Lista ingredientelor:
150 g ciocolata
90 g unt topit
100 g zahar
5 oua
100 g faina
100 g dulceata de caise
Pentru glazura
15 g unt moale
125 g ciocolata
6 linguri cafea concentrata
300 g zahar pudra
1 lingurita esenta de vanilie
Retete  culinare  4cf3a911236a4

Mod de preparare:
Se topeste ciocolata in bain-marie, apoi se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se freaca untul cu zaharul pana se obtine un amestec cremos. Se incorporeaza galbenusurile, unul cate unul, apoi ciocolata racita si faina, putin cite putin. Separat, se bat albusurile spuma tare si se incorporeaza delicat in amestec. Se toarna compozitia intr-o forma neunsa si se coace timp de 1 h, la temperatura potrivita. Se scoate din forma dupa ce se raceste, se taie in doua, pe orizontala si se unge fiecare parte cu dulceata. Se pun cele doua bucati una deasupra celeilalte. Pentru glazura, se topeste untul si ciocolata in bain-marie, se adauga cafeaua rece si esenta de vanilie. Se amesteca bine, apoi se unge prajitura pe deasupra cu aceasta glazura. Se pune 2 h la frigider si se scoate cu 30 de minute inainte de degustare
Sus In jos
https://fanserialeturcesti.forumgratuit.ro
Amina
Moderator
Moderator
Amina


Mesaje : 11204
Data de inscriere : 14/09/2011
Varsta : 45

Retete  culinare  Empty
MesajSubiect: Re: Retete culinare    Retete  culinare  I_icon_minitimeVin Oct 14, 2011 5:50 am

Va dau si eu reteta unui aluat pt pizza
-12 linguri de faina
- 6 linguri de ulei
- 1 lingurita de margarina
- un varf de cutit de sare
- o jumatate de cub de drojdie
- 250 ml apa calduta (in care se dizolva drojdia si cu un varf de zahar)
- se framanta un aluat care se lasa la dospit 1/2 de ora apoi se intinde in tava se pune peste aluat ketchup ,busuioc,si restul ce doreste fiecare in functie de gusturi..............

Retete  culinare  Images?q=tbn:ANd9GcQc5U9Tk-gYV6DA88HDBfOMfxd03cau2LMfwEl2O16HwHaku_GvnPRkc539
POFTA BUNA pupici
Sus In jos
Vanessa
Administrator
Administrator
Vanessa


Mesaje : 1576
Data de inscriere : 11/09/2011

Retete  culinare  Empty
MesajSubiect: Re: Retete culinare    Retete  culinare  I_icon_minitimeSam Oct 15, 2011 7:02 am

Carpaccio de legume

Lista ingredientelor:
300 g de legume (castraveti, dovlecei verzi, bulb de fenicul, morcov, tije de telina)
100 g ciuperci champignons
3-4 linguri suc de lamaie
2 lingurite balsamico alb
1 lingurita piper cu coaja de lamaie
½ lingurita zahar
3-4 linguri ulei de masline
100 g parmezan – bucata intreaga
Busuioc
Ceapa verde
Tarhon
Retete  culinare  4887b1ea431c2

Mod de preparare:
Taie legumele pe mandolina ( razatoare), in rondele foarte subtiri, aproape transparente.

Aranjeaza-le pe 4 platouri intr-un strat decorativ. Ciupercile se taie, tot pe mandolina, la fel de subtire, si se dispun peste legume.

Vinegreta

Amesteca intai sucul de lamaie, balsamico alb, amestecul de piper cu coaja de lamaie si zaharul. Apoi adauga uleiul de masline si amesteca bine.

Toarna vinegreta peste legume si lasa sa stea, acoperit, circa jumatate de ora.

Din parmezan taie cu un cutit econom, spirale subtiri.

Frunzele de busuioc se taie fasii, ceapa verde in mici inele.

Inainte de servire, presara toate peste legume si mai condimenteaza cu putin amestec de piper cu coaja de lamaie.
Sus In jos
https://fanserialeturcesti.forumgratuit.ro
Vanessa
Administrator
Administrator
Vanessa


Mesaje : 1576
Data de inscriere : 11/09/2011

Retete  culinare  Empty
MesajSubiect: Re: Retete culinare    Retete  culinare  I_icon_minitimeSam Oct 15, 2011 7:04 am

Gazpacho

Lista ingredientelor:
900 g rosii
300 g castraveti
1 ardei verde
1 ardei rosu
50 g fenicul bulb
80 g tulpina telina
2 cepe
1 usturoi
3 linguri ulei de masline
2 linguri otet de vin rosu
½ litru bulion de pasare
Piper
Sare
Paine toast
40 ml ulei de masline

Retete  culinare  485bc56551095

od de preparare:
Gazpacho este o supa de legume rece din Andaluzia.
Cresteaza rosiile in cruce, opareste-le in apa fiarta, trece-le pe sub jet de apa rece, curata-le de pielite si de samburi.
Curata castravetii de coaja si taie-i bucati.
Ardeii taie-i in doua, curata-i de membrane si de samburi.
Feniculul si telina curata-le de frunze si de partile de la radacina si taie-le bucati.
Curata ceapa si usturoiul, taie-le in doua.
Pastreaza cateva bucati de legume pentru decor.
Restul de legume pune-le in mixer, adauga uleiul de masline, otetul si bulionul de pasare. Mixeaza pana ce obtii o supa crema.
Toarn-o intr-un castron si condimenteaz-o cu sare si piper macinat proaspat.
Pune supa-crema la frigider si lasa-o acolo cel putin 3 ore.
Inainte de servire, decoreaz-o cu cuburile de legume pastrate.
Toastul taie-l in cubulete si prajeste-l crocant in uleiul de masline incins intr-o tigaie teflonata. Presara peste crema de legume.
Sus In jos
https://fanserialeturcesti.forumgratuit.ro
Vanessa
Administrator
Administrator
Vanessa


Mesaje : 1576
Data de inscriere : 11/09/2011

Retete  culinare  Empty
MesajSubiect: Re: Retete culinare    Retete  culinare  I_icon_minitimeJoi Oct 27, 2011 8:07 am

Sos bolognez pentru carne

Lista ingredientelor:
60 g unt
4 linguri bacon taiat cubulete
1 ceapa mica,1 morcov mic, 1 ramura cu frunze de telina, toate taiate fin
250 g carne de vita taiata cubulete
125 g carne de porc slaba, taiata cubulete
250 ml vin rosu sec
400 ml supa de vita
1 lingura bulion de rosii
400 g rosii proaspete, curatate de pielite, taiate bucati sau rosii din conserva
sare si piper negru macinat


Retete  culinare  4d4ff72f60264

Mod de preparare:
Se calesc timp de 10 minute, in unt, baconul, ceapa, morcovul si telina. Se adauga apoi carnea de vita, cea de porc si se lasa sa fiarba impreuna 5 minute. Se toarna treptat jumatate din cantitatea de vin si de supa si se lasa sa fiarba inca 10-15 minute pana cand scade. Se adauga bulionul de rosii, sarea, piperul si se lasa sa fiarba in continuare, incorporand treptat restul de vin si de supa.

Sus In jos
https://fanserialeturcesti.forumgratuit.ro
Vanessa
Administrator
Administrator
Vanessa


Mesaje : 1576
Data de inscriere : 11/09/2011

Retete  culinare  Empty
MesajSubiect: Re: Retete culinare    Retete  culinare  I_icon_minitimeJoi Oct 27, 2011 8:09 am

Sos napolitan de carne

Lista ingredientelor:
1 kg carne slaba de vita
4 linguri de slanina taiata cubulete
4 linguri ulei de masline extravirgin
2 cepe tocate marunt
2 morcovi fierti, taiati marunt
1 ramura de telina
250 ml de vin rosu sec
4oo ml pulpa de rosii (conserva)
sare
Retete  culinare  4d4fff3082f62

Mod de preparare:
Se pune carnea de vita, slanina si uleiul intr-o cratita mare, la foc potrivit. Se incorporeaza ceapa, morcovul si telina si se amesteca bine. Se lasa sa fiarba pana cand legumele devin translucide. Se adauga vinul si se continua fiertul pana scade. Se condimenteaza cu sare si se lasa sa mai fiarba acoperit cu capac inca 30 de minute, la foc mic. Se adauga rosiile si se lasa sa mai fiarba pana scade bine. Se scoate deoparte carnea de vita, se taie felii si se serveste cu sosul preparat si cu paste.

Sus In jos
https://fanserialeturcesti.forumgratuit.ro
Vanessa
Administrator
Administrator
Vanessa


Mesaje : 1576
Data de inscriere : 11/09/2011

Retete  culinare  Empty
MesajSubiect: Re: Retete culinare    Retete  culinare  I_icon_minitimeMar Noi 01, 2011 3:37 am

Fructe de mare cu orez


Lista ingredientelor:
100 grame creveti
100 grame scoici
O lingura ulei de masline
150 mililitri vin alb
150 grame ceapa tocata
500 grame rosii taiate marunt
O lingura margarina
50 grame patrunjel uscat
100 grame ceapa verde tocata
100 grame orez maron
3 lingurite usturoi praf sau doi catei de usturoi pisati
O lingurita ghimbir macinat

Retete  culinare  4a2e73282904a

Mod de preparare:
Se prajeste ghimbirul si usturoiul pana cand acesta din urma devine maroniu, apoi se adauga ceapa si se prajeste pana devine moale.Se adauga scoicile si crevetii si se prajesc 3-5 minute pana ce crevetii devin roz. Se adauga rosiile si vinul si se fierbe cateva minute pana ce alcoolul incepe sa dispara. Se adauga margarina, ceapa verde si patrunjelul. Cand margarina s-a topit, amestecul se ia de pe foc si se trece intr-un castron. Se serveste cu orez si cu legume fierte, la alegere.
Sus In jos
https://fanserialeturcesti.forumgratuit.ro
Vanessa
Administrator
Administrator
Vanessa


Mesaje : 1576
Data de inscriere : 11/09/2011

Retete  culinare  Empty
MesajSubiect: Re: Retete culinare    Retete  culinare  I_icon_minitimeMar Noi 01, 2011 3:41 am

Paella (Spania)

Lista ingredientelor:
2 pahare de orez
1 ceapa medie
1 morcov
fructe de mare
1 conserva cu ciuperci
sare, piper
oregano
curry
ulei
Retete  culinare  4d403371b206f
Mod de preparare:
Se pune putin ulei intr-o oala. Se adauga ceapa tocata, morcovul ras, se calesc 4-5 minute, apoi se adauga ciupercile si cele 2 pahare de orez. Se calesc impreuna pana se rumenesc usor. Apoi se adauga fructele de mare si 4-5 pahare de apa. Se condimenteaza cu sare, piper, oregano si curry. Se fierb la foc mic, pana este orezul bine patruns. Se serveste calda.

Sus In jos
https://fanserialeturcesti.forumgratuit.ro
Vanessa
Administrator
Administrator
Vanessa


Mesaje : 1576
Data de inscriere : 11/09/2011

Retete  culinare  Empty
MesajSubiect: Re: Retete culinare    Retete  culinare  I_icon_minitimeMar Noi 01, 2011 3:43 am

Cocktail cu fructe de mare

Retete  culinare  4a2e721104b9e

Lista ingredientelor:
7 creveti medii
200 grame scoici
Sucul de la o lamaie
100 grame ceapa tocata
100 grame coriandru
150 grame castraveti taiati cubulete
100 grame avocado
150 mililitri suc de rosii
2 cani de apa
O jumatate lingurita chimion
O jumatate de lingurita piper alb

Mod de preparare:
Se dezgheata fructele de mare si se fierb aproximativ 7 minute. In apa se adauga chimion si piper. Se scurg, se separa de cochilii (daca e cazul) si se aseaza intr-un castron. Se adauga castravetele, coriandrul, avocado si ceapa, iar deasupra se toarna sosul de rosii
Sus In jos
https://fanserialeturcesti.forumgratuit.ro
Vanessa
Administrator
Administrator
Vanessa


Mesaje : 1576
Data de inscriere : 11/09/2011

Retete  culinare  Empty
MesajSubiect: Re: Retete culinare    Retete  culinare  I_icon_minitimeMar Noi 01, 2011 3:46 am

Pui cu ciuperci, porumb si capere

Lista ingredientelor:
1 piept de pui
1 salata verde
150 g boabe de porumb dulce (conservat)
4 ciuperci proaspete (champignon)
2 linguri capere murate
1 ardei capia rosu
6-7 masline negre
3 fire ceapa verde
2 linguri mustar
4 linguri ulei masline
2 linguri zeama de lamaie
ierburi aromate
sare, piper
Retete  culinare  4d46ccf79fb4d
Mod de preparare:
Se taia pieptul de pui in fasii, se amesteca cu maslinele fara samburi, taiate rondele si ciupercile taiate felii subtiri. Se condimenteaz cu sare si piper, dupa gust, se presara cu ierburi aromate, se asaza intr-un vas termorezistent, se stropesc cu putin ulei de masline si se pun la cuptor. Intre timp, pe un platou, se face un pat de salata verde cu ceapa verde taiata rondele oblice si ardei taiat fasii. Se prepara un dressing din mustar, ulei, zeama de lamaie, sare si piper, care se toarna peste salata verde. Se asaza pieptul de pui cu ciupercile si maslinele pe patul de salata verde. Se presara deasupra boabe de porumb si capere. Se servesc calde.
Sus In jos
https://fanserialeturcesti.forumgratuit.ro
Vanessa
Administrator
Administrator
Vanessa


Mesaje : 1576
Data de inscriere : 11/09/2011

Retete  culinare  Empty
MesajSubiect: Re: Retete culinare    Retete  culinare  I_icon_minitimeLun Noi 07, 2011 7:08 am

Scoici Arrabbiata

Lista ingredientelor:
1.8 kg midii proaspete
3-4 linguri de ulei de masline
o ceapa mare, tocata rondele
4 catei de usturoi, tocati marunt
3 conserve x 400 gr rosii in suc propriu
150 ml vin alb
175 gr. masline negre, tocate
sare, piper negru macinat
2 linguri de patrunjel verde tocat
paine prajita, calda
Retete  culinare  4c5a659f7e8af
Mod de preparare:
Curatati scoicile cu ajutorul unei periute moi. Aruncati-le pe cele care sunt desfacute sau au cochilia sparta ori ciobita; restul scoicilor puneti-le intr-un castron cu apa rece pe care il veti tine la frigider pana cand le veti gati.

Intr-o tigaie mare incalziti uleiul de masline si caliti ceapa, usturoiul si ardeiul iute; adaugati rosiile si lasati totul sa fiarba la foc mic circa 15 minute.

Turnati vinul peste sosul de rosii; cand incepe din nou sa fiarba in clocote, adaugati scoicile. Acoperiti cu un capac si amestecati agitand un pic tigaia. Lasati scoicile sa fiarba circa 5-7 minute (sau cat este necesar cochiliilor sa se deschida).

Adaugati maslinele si lasati vasul pe foc inca 5 minute. Potriviti gustul cu sare si piper, presarati patrunjelul tocat. Scoateti si aruncati scoicile care nu s-au deschis (daca este cazul) si serviti imediat, cu multa paine usor prajita
Sus In jos
https://fanserialeturcesti.forumgratuit.ro
Vanessa
Administrator
Administrator
Vanessa


Mesaje : 1576
Data de inscriere : 11/09/2011

Retete  culinare  Empty
MesajSubiect: Re: Retete culinare    Retete  culinare  I_icon_minitimeLun Noi 07, 2011 7:10 am

Scoici cu sos de arpagic si piper rosu

Lista ingredientelor:
60 g smantana
30 g arpagic taiat marunt
1 varf de cutit boabe de piper rosu
4 stridii in jumatate de scoica
30 g icre de somon
Retete  culinare  4d02415dc51d7
Mod de preparare:
Intr-o tigaie, se scade smantana, se adauga arpagicul si boabele de piper rosu. Acest sos se pune peste stridii si se orneaza cu icre de somon.

Sus In jos
https://fanserialeturcesti.forumgratuit.ro
Vanessa
Administrator
Administrator
Vanessa


Mesaje : 1576
Data de inscriere : 11/09/2011

Retete  culinare  Empty
MesajSubiect: Re: Retete culinare    Retete  culinare  I_icon_minitimeLun Noi 07, 2011 7:12 am

Somon umplut cu trufe

Lista ingredientelor:
600 g fileuri de somon
200 g peste oceanic
1 chifla
1 lingura de unt
1 ceapa rosie
40 g ciuperci
150 g trufe albe
6 galbenusuri
sos brun
vin rosu
patrunjel, busuioc
sare, piper
Retete  culinare  4d492ef81c189
Mod de preparare:
Somonul se taie felii de 1 cm grosime si se intinde pe un platou. Pestele oceanic se toaca marunt si se amesteca cu chifla inmuiata in apa sau lapte si stoarsa bine. Se adauga ceapa tocata marunt, ciupercile si trufele taiate cubulete, untul, patrunjelul, busuiocul, cele 6 galbenusuri, sare si piper, dupa gust si se amesteca totul. Cu amestecul obtinut se umplu fileurile de somon, se ruleaza, se impacheteaza in folie de aluminiu si se pun la cuptor pentru aproximativ 10 minute. Dupa ce se scot de la cuptor, se lasa la racit 15 minute si apoi se taie felii. Se servesc cu sos brun amestecat cu vin rosu si cu cartofi fierti ori legume sotate.

Sus In jos
https://fanserialeturcesti.forumgratuit.ro
Vanessa
Administrator
Administrator
Vanessa


Mesaje : 1576
Data de inscriere : 11/09/2011

Retete  culinare  Empty
MesajSubiect: Re: Retete culinare    Retete  culinare  I_icon_minitimeLun Noi 07, 2011 7:19 am

Somon la cuptor

Lista ingredientelor:
4 bucati somon proaspat
1 bucata mozzarella
1 ardei gras rosu
1 ardei gras galben
500 g cartofi fierti
ulei
2 cepe rosii
1 lamaie
patrunjel verde
sare, piper
Retete  culinare  4d4938330f396
Mod de preparare:
Bucatile de somon se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust si se stropesc cu zeama de lamaie. Intr-o tava termorezistenta, se asaza cartofii fierti, taiati pe jumatate, ardeii taiati cuburi, cepele taiate bucati mari. Se stropesc cu ulei, se condimenteaza cu sare si piper, dupa preferinta. Peste legume se asaza bucatile de peste si se pun la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, pana se patrunde pestele. Cand se scoate din cuptor, se asaza deasupra pestelui, felii subtiri de mozzarella. Se serveste garnisit cu patrunjel verde.

Sus In jos
https://fanserialeturcesti.forumgratuit.ro
Vanessa
Administrator
Administrator
Vanessa


Mesaje : 1576
Data de inscriere : 11/09/2011

Retete  culinare  Empty
MesajSubiect: Re: Retete culinare    Retete  culinare  I_icon_minitimeVin Noi 11, 2011 4:36 am

Coq au vin (Franta)

Lista ingredientelor:
1 cocos de cel putin 2 kg
180 g costita (de preferinta neafumata, ci in saramura)
20 de capatini de arpagic
4 echalote (se poate inlocui cu arpagic tocat)
2 linguri de unt
3 linguri de faina
1 paharel de cognac
1 sticla de vin rosu
200 g ciuperci
1 catel de usturoi
1 lingurita de zahar
1 ramurica de cimbru
1 foaie de dafin
sare, piper
nucsoara
patrunjel
Retete  culinare  4d40305764bbb

Mod de preparare:
Se taie costita in feliute, care se prajesc intr-o cratita, fara adaos de grasime, la foc mic, impreuna cu arpagigul. Dupa rumenire, se scot cu o spumiera si se introduce cocosul portionat, lasandu-se sa se rumeneasca la foc mic. Se stropesc cu cognac si se flambeaza. Se adauga echalotele, cimbrul, foaia de dafin, usturoiul si ciupercile. Se acopera cu capac si se lasa sa fiarba, la foc mic, 20 de minute. In acest timp, se pune costita in alta cratita se reincalzeste si se inmoaie cu trei sferturi din sticla de vin. Se mareste focul, iar cind vinul da in clocot, se varsa peste cocos. Se adauga vin pana se acopera bucatile de carne. Se condimenteaza cu sare, piper, zahar si nucsoara, dupa gust. Se adauga arpagicul, se acopera din nou si se lasa sa fiarba 30 de minute, la foc mic. Se da cratita la o parte de pe foc, se adauga, treptat, untul frecat cu faina. se repune pe foc si se lasa sa mai dea 2-3 clocote. Mancarea se serveste calda, garnisita cu cartofi fierti sau prajiti.

Sus In jos
https://fanserialeturcesti.forumgratuit.ro
Vanessa
Administrator
Administrator
Vanessa


Mesaje : 1576
Data de inscriere : 11/09/2011

Retete  culinare  Empty
MesajSubiect: Re: Retete culinare    Retete  culinare  I_icon_minitimeVin Noi 11, 2011 4:39 am

Cartofi umpluti cu branza

Lista ingredientelor:
4 cartofi mari
250 g branza proaspata de vaci
50 g cascaval (sau telemea de oi)
patrunjel verde
marar verde
1 ceapa
ulei de masline (sau unt)
sare
Retete  culinare  4d4aa0a97fe63

Mod de preparare:
Se fierb cartofii, cu coaja cu tot, in apa cu sare. Separat, intr-un castron, se amesteca branza de vaci, ceapa si patrunjelul tocate marunt. Cartofii se taie pe jumatate, se scobesc de miez si se umplu cu amestecul de branza. Deasupra se presara cascaval ras (sau telemea de oi rasa). Se unge coaja cartofilor cu ulei sau unt, apoi cartofii se asaza intr-o tava si se rumenesc in cuptor, aproximativ 15 minute. Se servesc calzi, garnisiti cu marar verde.
Sus In jos
https://fanserialeturcesti.forumgratuit.ro
Vanessa
Administrator
Administrator
Vanessa


Mesaje : 1576
Data de inscriere : 11/09/2011

Retete  culinare  Empty
MesajSubiect: Re: Retete culinare    Retete  culinare  I_icon_minitimeMar Noi 15, 2011 3:40 am

Falafel (Liban)

Lista ingredientelor:
225 gr naut
1 ceapa tocata marunt
1 catel de usturoi
1 felie de paine alba, inmuiata
¼ lingurita de piper macinat
1 lingurita coriandru maruntit
1 lingura patrunjel tocat
sare, ulei
Retete  culinare  4d4017bced6d3
Mod de preparare:
Se lasa nautul la inmuiat peste noapte. Dupa ce s-a umflat bine, se strecoara, se acopera cu apa proaspata si se introduce la cuptor timp de aproximativ o ora, pana devine fraged. Se preseaza apoi pentru a se obtine un piureu peste care se adauga felia de paine stoarsa de apa, ceapa, usturoiul pisat, piperul, coriandrul si patrunjelul. Se adauga sare, dupa gust. Amestecul se framanta bine, apoi este lasat sa se odihneasca o ora. Din compozitia obtinuta se modeleaza chiftele si se prajesc in ulei bine incins. Se prajesc pana devin maronii.
Sus In jos
https://fanserialeturcesti.forumgratuit.ro
Continut sponsorizat





Retete  culinare  Empty
MesajSubiect: Re: Retete culinare    Retete  culinare  I_icon_minitime

Sus In jos
 
Retete culinare
Sus 
Pagina 1 din 2Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
 :: ARHIVA :: ARHIVA DIVERSE-
Mergi direct la: