Subiect: Re: Retete culinare Mar Noi 15, 2011 3:40 am
Falafel (Liban)
Lista ingredientelor: 225 gr naut 1 ceapa tocata marunt 1 catel de usturoi 1 felie de paine alba, inmuiata ¼ lingurita de piper macinat 1 lingurita coriandru maruntit 1 lingura patrunjel tocat sare, ulei
Mod de preparare: Se lasa nautul la inmuiat peste noapte. Dupa ce s-a umflat bine, se strecoara, se acopera cu apa proaspata si se introduce la cuptor timp de aproximativ o ora, pana devine fraged. Se preseaza apoi pentru a se obtine un piureu peste care se adauga felia de paine stoarsa de apa, ceapa, usturoiul pisat, piperul, coriandrul si patrunjelul. Se adauga sare, dupa gust. Amestecul se framanta bine, apoi este lasat sa se odihneasca o ora. Din compozitia obtinuta se modeleaza chiftele si se prajesc in ulei bine incins. Se prajesc pana devin maronii.
Vanessa Administrator
Mesaje : 1576 Data de inscriere : 11/09/2011
Subiect: Re: Retete culinare Joi Noi 17, 2011 11:15 pm
Cheesecake
Lista ingredientelor: 250 g biscuiti fragezi sfaramati 100 g unt 4 linguri zahar Pentru prima umplutura 250 g ciocolata alba topita 500 g branza cremoasa 150 g zahar 2 oua 120 ml jeleu de capsune 3 linguri lichior de capsune ½ lingurita de colorant alimentar rosu
Pentru a doua umplutura 400 g ciocolata alba 200 g unt 400 g branza cremoasa 2 linguri zeama de lamaie Pentru decor 250 ml jeleu de capsune Mod de preparare: Se amesteca biscuitii, untul topit si zaharul intr-un castron. Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o forma demontabila si se imbraca interiorul formei cu amestecul de biscuiti. Pentru garnitura, se topeste ciocolata in bain-marie, apoi se bate, intr-un castron, impreuna cu branza cremoasa si zaharul. Se incorporeaza ouale, unul cate unul. Compozitia se toarna in forma, pastrandu-se deoparte 4 linguri, care se amesteca cu jeleu, lichior si colorant si se intinde deasupra compozitiei din forma. Se coace timp de 1 h in cuptorul preincalzit. Se lasa la racit in forma, apoi se pune in frigider, cu tot cu forma, timp de o noapte. Pentru cea de a doua umplutura, se topeste ciocolata si untul in bain-marie, se amesteca cu branza cremoasa si zeama de lamaie si se bat impreuna. Se scoate prajitura din forma si se garniseste cu umplutura de branza, apoi se pune din nou la frigider pentru 1 h. Pentru decor, se topeste jeleul de capsune, apoi se lasa la racit. Se unge prajitura cu jeleul topit si se pune inca 30 de minute in frigider. Se serveste rece.
Vanessa Administrator
Mesaje : 1576 Data de inscriere : 11/09/2011
Subiect: Re: Retete culinare Joi Noi 17, 2011 11:16 pm
Crema de ciocolata alba
Lista ingredientelor: 100 g ciocolata alba 4 galbenusuri 40 g zahar 2 linguri gelatina diluata 1 lingura lichior de cafea 200 ml smantana proaspata
Mod de preparare: Se topeste ciocolata in bain-marie, avand grija ca apa sa nu clocoteasca. Se bat galbenusurile cu zaharul, se adauga ciocolata topita, gelatina (diluata in 3 linguri de apa) si lichiorul de cafea. Se amesteca bine. Se bate usor smantana si se adauga preparatului cand acesta va fi rece. Se toarna crema in 4-6 cupe si se pun la frigider pentru 45 de minute, inainte de a fi servita garnisita cu migdale.
Vanessa Administrator
Mesaje : 1576 Data de inscriere : 11/09/2011
Subiect: Re: Retete culinare Joi Noi 17, 2011 11:18 pm
Crema cu lichior de cafea
Lista ingredientelor: 450 g ciocolata neagra taiata bucati 90 g unt taiat bucati 60 g zahar pudra 3 oua 4 linguri lichior de cafea 1 lingura de cafea instant 500 ml frisca lichida
Mod de preparare: Se topeste ciocolata si untul in bain-marie. Intr-un castron mare se amesteca zaharul glasat, galbenusurile, lichiorul si cafeaua instant. Se adauga frisca batuta. Se bat albusurile spuma tare si se amesteca delicat in compozitie. Crema obtinuta se asaza in cupe si se tine la rece 4 h inainte de a fi servita.
Vanessa Administrator
Mesaje : 1576 Data de inscriere : 11/09/2011
Subiect: Re: Retete culinare Joi Noi 17, 2011 11:21 pm
Crema de portocale
Lista ingredientelor: 300 g ciocolata neagra 250 g unt 4 linguri lichior de portocale 8 oua 125 g zahar 250 ml frisca lichida
Mod de preparare: Se fierbe ciocolata, untul si lichiorul in bain-marie pana cand devin un amestec omogen. Se lasa la racit. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana cand se albesc. Se amesteca cu sosul de ciocolata, batand energic pana se ingroasa. In alt castron, se bat albusurile spuma tare, apoi se incorporeaza delicat cu sosul de ciocolata. Se bate frisca si se adauga, cu grija, amestecului precedent. Se tine 3 h la frigider inainte de a fi servita.
Vanessa Administrator
Mesaje : 1576 Data de inscriere : 11/09/2011
Subiect: Re: Retete culinare Dum Noi 20, 2011 12:50 am
Clatite cu nuci si ciocolata
Lista ingredientelor: Pentru aluatul de clatite 3 oua 150 g faina 1 praf de sare 350 ml lapte dulce 30 g unt
Pentru umplutura 100 g stafide 6 linguri rom 150 g miez de nuca 100 g zahar 150 ml smantana proaspata 2 linguri coaja de portocale 250 ml lapte dulce 50 cl zahar pudra 125 g ciocolata de menaj 4 linguri pudra de cacao 2 oua 50 g unt cateva picaturi esenta de vanilie
Mod de preparare: Se prepara aluatul de clatite si se coc 12 clatite. Se macereaza timp de 1 ora stafidele in rom. Se mixeaza miezul de nuca cu zaharul. Se adauga smantana, coaja de portocala, stafidele si romul, se amesteca usor si apoi se pun toate ingredientele intr-o craticioara. Se fierb, la foc mic, amestecand continuu, timp de 5 minute, apoi se dau deoparte de pe foc. Se fierbe laptele impreuna cu zaharul pudra. Se adauga ciocolata topita si se amesteca bine. Separat, se amesteca pudra de cacao cu 2 linguri de rom si ouale batute. Se amesteca cele doua preparate si se fierb impreuna, la foc mic, timp de 3 minute, apoi se adauga esenta de vanilie si untul. Se asaza cate 2 clatite pe fiecare farfurie, iar pe fiecare clatita se pun 1-2 linguri din amestecul de unt si de nuci. Clatitele se pliaza si se decoreaza cu ciocolata si cu zahar pudra. Se servesc calde.
Vanessa Administrator
Mesaje : 1576 Data de inscriere : 11/09/2011
Subiect: Re: Retete culinare Dum Noi 20, 2011 12:55 am
Sorbet de ciocolata
Lista ingredientelor: 1 baton de vanilie 350 g zahar de trestie (se poate folosi si zahar obisnuit) 3 linguri de pudra de cacao 1 lingura de cafea macinata, instant 40 ml lichior de cacao, dupa gust
Mod de preparare: Pasul 1: Se taie batonul de vanilie pe lungime si se scoate miezul.Acesta se fierbe circa 3 minute cu 600 ml apa si cu zaharul, pana la dizolvara zaharului.
Pasul 2: Se amesteca bine cacao cu 3 linguri de apa rece, se pune intr-un vassi se fierbe inca o data.Se ia cratita de pe foc, se adauga lichiorul si cafeaua instant si sa da compozitia la rece.
Pasul 3: Se ingheata amestecul in masina de inghetata sau se toarna intr-un vas incapator, se da la rece timp de 4h in congelator si se bate cu telul la fiecare 30 minute. Varianta inlocuitoare: Pentru sorbet de fructe se iau 400 g piure de fructe, de exemplu capsune, caise sau fructe amestecate, cu 300 g zahar, se fierb, se lasa sa se racoreasca, se adauga 4 linguri de suc de lamaie si 40 ml de alcool dupa gust ( Cointreau sau lichior de afine ).Se da la congelator.
Vanessa Administrator
Mesaje : 1576 Data de inscriere : 11/09/2011
Subiect: Re: Retete culinare Mier Noi 23, 2011 7:35 am
Trufe cu whisky
Lista ingredientelor: 375 g ciocolata neagra 50 g unt 150 g smantana 2 linguri de whisky 50 g pudra de cacao
Mod de preparare: Se rupe ciocolata in bucati mici si se topeste in bain-marie. Peste ciocolata topita se toarna smantana, se amesteca usor pana se obtine o crema omogena. Se incorporeaza apoi untul in bucati mici. Se lasa sa se racoreasca. Cand este doar calduta, se adauga whisky, putin cate putin, amestecandu-se permanent, ca sa nu se "taie". Crema se pune apoi la rece pentru o ora si jumatate. Cand este suficient de bine intarita, dar supla, se modeleaza cu mana mici bilute, care se tavalesc prin pudra de cacao, dupa care se tin in continuare la rece pana in momentul servirii.
Vanessa Administrator
Mesaje : 1576 Data de inscriere : 11/09/2011
Subiect: Re: Retete culinare Mier Noi 23, 2011 7:36 am
Trufe
Lista ingredientelor: 50 g unt 50 g zahar pudra 2 galbenusuri 100 ml smantana proaspata 1 pachetel de zahar vanilinat 300 g ciocolata menaj, rasa 4 linguri pudra de cacao
Mod de preparare: Se freaca untul cu zaharul pana se obtine un preparat cremos. Se adauga galbenusurile si se bat in continuare. Se pastreaza deoparte. Separat, se pune smantana la foc foc mic, se adauga zaharul vanilinat si se amesteca pana se topeste complet. Se toarna crema fierbinte peste amestecul de unt, zahar, oua, apoi se adauga ciocolata rasa, se amesteca totul foarte bine si se pune la frigider pentru 2 h. Cu ajutorul unei lingurite, se formeaza bilute, care se tavalesc prin pudra de cacao. Se pun la frigider pana in momentul servirii.
Vanessa Administrator
Mesaje : 1576 Data de inscriere : 11/09/2011
Subiect: Re: Retete culinare Mier Noi 23, 2011 7:38 am
Negrese
Lista ingredientelor: 500 g zahar 200 ml lapte 50 g pudra de cacao 200 g unt sau margarina 3 oua 1 pachet praf de copt sau bicarbonate 1½ cana faina http://www.feminis.ro/imgs/uploads/recipes/00/4cf4f82408780.jpg Mod de preparare: Laptele, impreuna cu pudra de cacao si zaharul se pun la foc, amestecand continuu pana se face ca o smantana. Se ia de pe foc, se adauga untul si se amesteca bine. Se pune compozitia la racit si apoi se adauga galbenusurile pe rand, amestecand energic. Se scot deoparte 12 linguri din compozitie. In restul compozitiei se adauga faina si bicarbonatul, iar la sfarsit se adauga albusurile batute spuma. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si se da la cuptor. Dupa 20 minute, se scoate tava si se toarna deasupra cele 12 linguri de compozitie oprite. Se da iar la cuptor, pana este coapta.
Amina Moderator
Mesaje : 11204 Data de inscriere : 14/09/2011 Varsta : 45
Subiect: Re: Retete culinare Lun Ian 09, 2012 9:43 am
Salata mexicana cu boabe de porumb si cascaval ras
Fie ca sunteti la dumneavoastra acasa ori la birou, va puteti incepe ziua mancand o salata mexicana cu boabe de porumb si cascaval ras.
Iata de ce ingrediente aveti nevoie:
1 conserva de boabe de porumb (500 g)
10 ridichi potrivite
350 g cascaval
2 linguri de otet
2-3 linguri de sos iute chilli
sare
piper
ulei
patrunjel tocat
Modul de preparare:
Se incepe cu amestecarea otetului cu sarea si piperul intr-un bol.
Apoi, tot aici se adauga uleiul si sosul iute chilli.
De asemenea, sosul iute chilli il puteti inlocui cu 2 ardei iuti.
Acestia se curata de seminte si se toaca foarte marunt.
Peste acest sos gata preparat se adauga boabele de porumb, scurse de zeama.
Se pune si cascavalul ras.
Ridichile se taie si se pun si acestea peste toate ingredientele.
Se amesteca bine si se serveste imediat salata mexicana.
Amina Moderator
Mesaje : 11204 Data de inscriere : 14/09/2011 Varsta : 45
Subiect: Re: Retete culinare Lun Ian 09, 2012 9:43 am
Salata cu piept de pui si boabe de porumb
Binevenita in orice moment al zilei, salata este preferata multora in locul oricarui alt fel de mancare.
Va propunem sa incercati reteta de salata cu piept de pui si boabe de porumb.
Ingredientele necesare sunt:
1 piept de pui dezosat
1 cutie de boabe de porumb dulce
2-3 castraveti murati
100 g cascaval
1 morcov
zeama de lamaie
ulei
sare
piper
frunze de salata verde
masline
Modul de preparare este urmatorul:
Pieptul de pui se pune la fiert.
Cand este gata, se taie feliute.
Feliile de piept de pui se pun intr-un castron.
Se adauga boabele de porumb peste.
Morcovul se da pe razatoarea mare.
Castravetii murati se taie felii subtiri, pe lungime.
Cascavalul se rade sau se taie felii.
Se adauga si acestea peste pui.
Se pune si sarea de lamaie.
Se mai adauga uleiul, sarea si piperul.
Amestecul rezultat se pune pe frunze de salata verde.
Se decoreaza cu masline.
Se serveste cu multa placere.
Amina Moderator
Mesaje : 11204 Data de inscriere : 14/09/2011 Varsta : 45
Subiect: Re: Retete culinare Lun Ian 09, 2012 9:45 am
Ciulama cu carne de pui si ciuperci
O mancare apetisanta pentru o masa de pranz poate fi reteta de ciulama cu carne de pui si ciuperci.
Ingredientele de care aveti nevoie sunt:
piept de pui
1/2 kg de ciuperci
1 ceapa
smantana dulce
sare
piper
verdeata
Modul de preparare este urmatorul:
Pieptul de pui se taie in fasii.
Apoi acestea se pun la calit, in putin unt sau ulei.
Se taie si ceapa solzisori.
Cand carnea a inceput sa isi schimbe culoarea, se adauga si ceapa la calit.
Dupa ce s-au calit aceste ingrediente, se mai pun si ciupercile taiate in sferturi.
Se adauga si 2 cani de apa sau supa de legume.
Se lasa sa fiarba timp de aproximativ 20 de minute.
Cand mancarea s-a fiert, se pune si smantana dulce.
Se condimenteaza ciulamaua cu sare si piper, dupa gust.
Se mai lasa sa dea de 2 ori in clocot si se ia de pe foc.
La final se presara verdeata tocata marunt.
Ciulamaua cu carne de pui si ciuperci se serveste cu mamaliga.