Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.


Actori
https://fanserialeturcesti.forumgratuit.ro
 
Acasa[URL=http://s05Ultimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare
Ultimele subiecte
» Suete cu fete
Retete  culinare  - Pagina 2 I_icon_minitimeMier Oct 12, 2016 6:15 am Scris de Simi

» Medcezir -
Retete  culinare  - Pagina 2 I_icon_minitimeDum Ian 05, 2014 7:58 am Scris de Deeatma

» Adini Feriha Koydum - FERIHA
Retete  culinare  - Pagina 2 I_icon_minitimeDum Ian 05, 2014 7:52 am Scris de Deeatma

» Bine va-m gasit
Retete  culinare  - Pagina 2 I_icon_minitimeDum Ian 05, 2014 7:41 am Scris de Deeatma

» Nam Gyu Ri
Retete  culinare  - Pagina 2 I_icon_minitimeSam Oct 26, 2013 12:29 am Scris de Hurrem Gul

»  Günaiydin
Retete  culinare  - Pagina 2 I_icon_minitimeSam Oct 26, 2013 12:25 am Scris de Hurrem Gul

» Kivanç Tatlitug
Retete  culinare  - Pagina 2 I_icon_minitimeMar Mai 21, 2013 6:51 am Scris de princesss2012

» Halit Ergenç
Retete  culinare  - Pagina 2 I_icon_minitimeSam Mai 04, 2013 3:23 pm Scris de Deeatma

» Murat Yildirim-Video
Retete  culinare  - Pagina 2 I_icon_minitimeMar Apr 23, 2013 8:03 am Scris de princesss2012

Translate

visitors counter

 

 Retete culinare

In jos 
2 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2
AutorMesaj
Vanessa
Administrator
Administrator



Mesaje : 1576
Data de inscriere : 11/09/2011

Retete  culinare  - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Retete culinare    Retete  culinare  - Pagina 2 I_icon_minitimeMar Noi 15, 2011 3:40 am

Falafel (Liban)

Lista ingredientelor:
225 gr naut
1 ceapa tocata marunt
1 catel de usturoi
1 felie de paine alba, inmuiata
¼ lingurita de piper macinat
1 lingurita coriandru maruntit
1 lingura patrunjel tocat
sare, ulei
Retete  culinare  - Pagina 2 4d4017bced6d3
Mod de preparare:
Se lasa nautul la inmuiat peste noapte. Dupa ce s-a umflat bine, se strecoara, se acopera cu apa proaspata si se introduce la cuptor timp de aproximativ o ora, pana devine fraged. Se preseaza apoi pentru a se obtine un piureu peste care se adauga felia de paine stoarsa de apa, ceapa, usturoiul pisat, piperul, coriandrul si patrunjelul. Se adauga sare, dupa gust. Amestecul se framanta bine, apoi este lasat sa se odihneasca o ora. Din compozitia obtinuta se modeleaza chiftele si se prajesc in ulei bine incins. Se prajesc pana devin maronii.
Sus In jos
https://fanserialeturcesti.forumgratuit.ro
Vanessa
Administrator
Administrator
Vanessa


Mesaje : 1576
Data de inscriere : 11/09/2011

Retete  culinare  - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Retete culinare    Retete  culinare  - Pagina 2 I_icon_minitimeJoi Noi 17, 2011 11:15 pm

Cheesecake

Lista ingredientelor:
250 g biscuiti fragezi sfaramati
100 g unt
4 linguri zahar
Pentru prima umplutura
250 g ciocolata alba topita
500 g branza cremoasa
150 g zahar
2 oua
120 ml jeleu de capsune
3 linguri lichior de capsune
½ lingurita de colorant alimentar rosu
Retete  culinare  - Pagina 2 4cf3c198e2d67
Pentru a doua umplutura
400 g ciocolata alba
200 g unt
400 g branza cremoasa
2 linguri zeama de lamaie
Pentru decor
250 ml jeleu de capsune
Mod de preparare:
Se amesteca biscuitii, untul topit si zaharul intr-un castron. Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o forma demontabila si se imbraca interiorul formei cu amestecul de biscuiti. Pentru garnitura, se topeste ciocolata in bain-marie, apoi se bate, intr-un castron, impreuna cu branza cremoasa si zaharul. Se incorporeaza ouale, unul cate unul. Compozitia se toarna in forma, pastrandu-se deoparte 4 linguri, care se amesteca cu jeleu, lichior si colorant si se intinde deasupra compozitiei din forma. Se coace timp de 1 h in cuptorul preincalzit. Se lasa la racit in forma, apoi se pune in frigider, cu tot cu forma, timp de o noapte. Pentru cea de a doua umplutura, se topeste ciocolata si untul in bain-marie, se amesteca cu branza cremoasa si zeama de lamaie si se bat impreuna. Se scoate prajitura din forma si se garniseste cu umplutura de branza, apoi se pune din nou la frigider pentru 1 h. Pentru decor, se topeste jeleul de capsune, apoi se lasa la racit. Se unge prajitura cu jeleul topit si se pune inca 30 de minute in frigider. Se serveste rece.
Sus In jos
https://fanserialeturcesti.forumgratuit.ro
Vanessa
Administrator
Administrator
Vanessa


Mesaje : 1576
Data de inscriere : 11/09/2011

Retete  culinare  - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Retete culinare    Retete  culinare  - Pagina 2 I_icon_minitimeJoi Noi 17, 2011 11:16 pm

Crema de ciocolata alba

Lista ingredientelor:
100 g ciocolata alba
4 galbenusuri
40 g zahar
2 linguri gelatina diluata
1 lingura lichior de cafea
200 ml smantana proaspata
Retete  culinare  - Pagina 2 4cf7be5c70aef

Mod de preparare:
Se topeste ciocolata in bain-marie, avand grija ca apa sa nu clocoteasca. Se bat galbenusurile cu zaharul, se adauga ciocolata topita, gelatina (diluata in 3 linguri de apa) si lichiorul de cafea. Se amesteca bine. Se bate usor smantana si se adauga preparatului cand acesta va fi rece. Se toarna crema in 4-6 cupe si se pun la frigider pentru 45 de minute, inainte de a fi servita garnisita cu migdale.

Sus In jos
https://fanserialeturcesti.forumgratuit.ro
Vanessa
Administrator
Administrator
Vanessa


Mesaje : 1576
Data de inscriere : 11/09/2011

Retete  culinare  - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Retete culinare    Retete  culinare  - Pagina 2 I_icon_minitimeJoi Noi 17, 2011 11:18 pm

Crema cu lichior de cafea

Lista ingredientelor:
450 g ciocolata neagra taiata bucati
90 g unt taiat bucati
60 g zahar pudra
3 oua
4 linguri lichior de cafea
1 lingura de cafea instant
500 ml frisca lichida

Retete  culinare  - Pagina 2 4cf7b3c74603b

Mod de preparare:
Se topeste ciocolata si untul in bain-marie. Intr-un castron mare se amesteca zaharul glasat, galbenusurile, lichiorul si cafeaua instant. Se adauga frisca batuta. Se bat albusurile spuma tare si se amesteca delicat in compozitie. Crema obtinuta se asaza in cupe si se tine la rece 4 h inainte de a fi servita.
Sus In jos
https://fanserialeturcesti.forumgratuit.ro
Vanessa
Administrator
Administrator
Vanessa


Mesaje : 1576
Data de inscriere : 11/09/2011

Retete  culinare  - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Retete culinare    Retete  culinare  - Pagina 2 I_icon_minitimeJoi Noi 17, 2011 11:21 pm

Crema de portocale

Lista ingredientelor:
300 g ciocolata neagra
250 g unt
4 linguri lichior de portocale
8 oua
125 g zahar
250 ml frisca lichida
Retete  culinare  - Pagina 2 4cf7b4f31e2a1

Mod de preparare:
Se fierbe ciocolata, untul si lichiorul in bain-marie pana cand devin un amestec omogen. Se lasa la racit. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana cand se albesc. Se amesteca cu sosul de ciocolata, batand energic pana se ingroasa. In alt castron, se bat albusurile spuma tare, apoi se incorporeaza delicat cu sosul de ciocolata. Se bate frisca si se adauga, cu grija, amestecului precedent. Se tine 3 h la frigider inainte de a fi servita.
Sus In jos
https://fanserialeturcesti.forumgratuit.ro
Vanessa
Administrator
Administrator
Vanessa


Mesaje : 1576
Data de inscriere : 11/09/2011

Retete  culinare  - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Retete culinare    Retete  culinare  - Pagina 2 I_icon_minitimeDum Noi 20, 2011 12:50 am

Clatite cu nuci si ciocolata

Retete  culinare  - Pagina 2 4cf790c1cfa02

Lista ingredientelor:
Pentru aluatul de clatite
3 oua
150 g faina
1 praf de sare
350 ml lapte dulce
30 g unt





Pentru umplutura
100 g stafide
6 linguri rom
150 g miez de nuca
100 g zahar
150 ml smantana proaspata
2 linguri coaja de portocale
250 ml lapte dulce
50 cl zahar pudra
125 g ciocolata de menaj
4 linguri pudra de cacao
2 oua
50 g unt
cateva picaturi esenta de vanilie

Mod de preparare:
Se prepara aluatul de clatite si se coc 12 clatite. Se macereaza timp de 1 ora stafidele in rom. Se mixeaza miezul de nuca cu zaharul. Se adauga smantana, coaja de portocala, stafidele si romul, se amesteca usor si apoi se pun toate ingredientele intr-o craticioara. Se fierb, la foc mic, amestecand continuu, timp de 5 minute, apoi se dau deoparte de pe foc. Se fierbe laptele impreuna cu zaharul pudra. Se adauga ciocolata topita si se amesteca bine. Separat, se amesteca pudra de cacao cu 2 linguri de rom si ouale batute. Se amesteca cele doua preparate si se fierb impreuna, la foc mic, timp de 3 minute, apoi se adauga esenta de vanilie si untul. Se asaza cate 2 clatite pe fiecare farfurie, iar pe fiecare clatita se pun 1-2 linguri din amestecul de unt si de nuci. Clatitele se pliaza si se decoreaza cu ciocolata si cu zahar pudra. Se servesc calde.
Sus In jos
https://fanserialeturcesti.forumgratuit.ro
Vanessa
Administrator
Administrator
Vanessa


Mesaje : 1576
Data de inscriere : 11/09/2011

Retete  culinare  - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Retete culinare    Retete  culinare  - Pagina 2 I_icon_minitimeDum Noi 20, 2011 12:55 am

Sorbet de ciocolata

Lista ingredientelor:
1 baton de vanilie
350 g zahar de trestie (se poate folosi si zahar obisnuit)
3 linguri de pudra de cacao
1 lingura de cafea macinata, instant
40 ml lichior de cacao, dupa gust

Retete  culinare  - Pagina 2 4d651ad39da72

Mod de preparare:
Pasul 1:
Se taie batonul de vanilie pe lungime si se scoate miezul.Acesta se fierbe circa 3 minute cu 600 ml apa si cu zaharul, pana la dizolvara zaharului.

Pasul 2:
Se amesteca bine cacao cu 3 linguri de apa rece, se pune intr-un vassi se fierbe inca o data.Se ia cratita de pe foc, se adauga lichiorul si cafeaua instant si sa da compozitia la rece.

Pasul 3:
Se ingheata amestecul in masina de inghetata sau se toarna intr-un vas incapator, se da la rece timp de 4h in congelator si se bate cu telul la fiecare 30 minute.
Varianta inlocuitoare:
Pentru sorbet de fructe se iau 400 g piure de fructe, de exemplu capsune, caise sau fructe amestecate, cu 300 g zahar, se fierb, se lasa sa se racoreasca, se adauga 4 linguri de suc de lamaie si 40 ml de alcool dupa gust ( Cointreau sau lichior de afine ).Se da la congelator.

Sus In jos
https://fanserialeturcesti.forumgratuit.ro
Vanessa
Administrator
Administrator
Vanessa


Mesaje : 1576
Data de inscriere : 11/09/2011

Retete  culinare  - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Retete culinare    Retete  culinare  - Pagina 2 I_icon_minitimeMier Noi 23, 2011 7:35 am

Trufe cu whisky

Lista ingredientelor:
375 g ciocolata neagra
50 g unt
150 g smantana
2 linguri de whisky
50 g pudra de cacao
Retete  culinare  - Pagina 2 4ced1adaddb71
Mod de preparare:
Se rupe ciocolata in bucati mici si se topeste in bain-marie. Peste ciocolata topita se toarna smantana, se amesteca usor pana se obtine o crema omogena. Se incorporeaza apoi untul in bucati mici. Se lasa sa se racoreasca. Cand este doar calduta, se adauga whisky, putin cate putin, amestecandu-se permanent, ca sa nu se "taie". Crema se pune apoi la rece pentru o ora si jumatate. Cand este suficient de bine intarita, dar supla, se modeleaza cu mana mici bilute, care se tavalesc prin pudra de cacao, dupa care se tin in continuare la rece pana in momentul servirii.
Sus In jos
https://fanserialeturcesti.forumgratuit.ro
Vanessa
Administrator
Administrator
Vanessa


Mesaje : 1576
Data de inscriere : 11/09/2011

Retete  culinare  - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Retete culinare    Retete  culinare  - Pagina 2 I_icon_minitimeMier Noi 23, 2011 7:36 am

Trufe

Lista ingredientelor:
50 g unt
50 g zahar pudra
2 galbenusuri
100 ml smantana proaspata
1 pachetel de zahar vanilinat
300 g ciocolata menaj, rasa
4 linguri pudra de cacao
Retete  culinare  - Pagina 2 4cf3bfd144a20
Mod de preparare:
Se freaca untul cu zaharul pana se obtine un preparat cremos. Se adauga galbenusurile si se bat in continuare. Se pastreaza deoparte. Separat, se pune smantana la foc foc mic, se adauga zaharul vanilinat si se amesteca pana se topeste complet. Se toarna crema fierbinte peste amestecul de unt, zahar, oua, apoi se adauga ciocolata rasa, se amesteca totul foarte bine si se pune la frigider pentru 2 h. Cu ajutorul unei lingurite, se formeaza bilute, care se tavalesc prin pudra de cacao. Se pun la frigider pana in momentul servirii.

Sus In jos
https://fanserialeturcesti.forumgratuit.ro
Vanessa
Administrator
Administrator
Vanessa


Mesaje : 1576
Data de inscriere : 11/09/2011

Retete  culinare  - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Retete culinare    Retete  culinare  - Pagina 2 I_icon_minitimeMier Noi 23, 2011 7:38 am

Negrese

Lista ingredientelor:
500 g zahar
200 ml lapte
50 g pudra de cacao
200 g unt sau margarina
3 oua
1 pachet praf de copt sau bicarbonate
1½ cana faina
http://www.feminis.ro/imgs/uploads/recipes/00/4cf4f82408780.jpg
Mod de preparare:
Laptele, impreuna cu pudra de cacao si zaharul se pun la foc, amestecand continuu pana se face ca o smantana. Se ia de pe foc, se adauga untul si se amesteca bine. Se pune compozitia la racit si apoi se adauga galbenusurile pe rand, amestecand energic. Se scot deoparte 12 linguri din compozitie. In restul compozitiei se adauga faina si bicarbonatul, iar la sfarsit se adauga albusurile batute spuma. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si se da la cuptor. Dupa 20 minute, se scoate tava si se toarna deasupra cele 12 linguri de compozitie oprite. Se da iar la cuptor, pana este coapta.
Sus In jos
https://fanserialeturcesti.forumgratuit.ro
Amina
Moderator
Moderator
Amina


Mesaje : 11204
Data de inscriere : 14/09/2011
Varsta : 45

Retete  culinare  - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Retete culinare    Retete  culinare  - Pagina 2 I_icon_minitimeLun Ian 09, 2012 9:43 am

Salata mexicana cu boabe de porumb si cascaval ras
Retete  culinare  - Pagina 2 Salata_mexicana_cu_boabe_de_porumb_si_cascaval_ras
Fie ca sunteti la dumneavoastra acasa ori la birou, va puteti incepe ziua mancand o salata mexicana cu boabe de porumb si cascaval ras.


Iata de ce ingrediente aveti nevoie:

1 conserva de boabe de porumb (500 g)

10 ridichi potrivite

350 g cascaval

2 linguri de otet

2-3 linguri de sos iute chilli

sare

piper

ulei

patrunjel tocat


Modul de preparare:

Se incepe cu amestecarea otetului cu sarea si piperul intr-un bol.

Apoi, tot aici se adauga uleiul si sosul iute chilli.

De asemenea, sosul iute chilli il puteti inlocui cu 2 ardei iuti.

Acestia se curata de seminte si se toaca foarte marunt.

Peste acest sos gata preparat se adauga boabele de porumb, scurse de zeama.

Se pune si cascavalul ras.

Ridichile se taie si se pun si acestea peste toate ingredientele.

Se amesteca bine si se serveste imediat salata mexicana.
Sus In jos
Amina
Moderator
Moderator
Amina


Mesaje : 11204
Data de inscriere : 14/09/2011
Varsta : 45

Retete  culinare  - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Retete culinare    Retete  culinare  - Pagina 2 I_icon_minitimeLun Ian 09, 2012 9:43 am

Salata cu piept de pui si boabe de porumb
Retete  culinare  - Pagina 2 Salata_cu_piept_de_pui_si_boabe_de_porumb
Binevenita in orice moment al zilei, salata este preferata multora in locul oricarui alt fel de mancare.

Va propunem sa incercati reteta de salata cu piept de pui si boabe de porumb.


Ingredientele necesare sunt:

1 piept de pui dezosat

1 cutie de boabe de porumb dulce

2-3 castraveti murati

100 g cascaval

1 morcov

zeama de lamaie

ulei

sare

piper

frunze de salata verde

masline


Modul de preparare este urmatorul:

Pieptul de pui se pune la fiert.

Cand este gata, se taie feliute.

Feliile de piept de pui se pun intr-un castron.

Se adauga boabele de porumb peste.

Morcovul se da pe razatoarea mare.

Castravetii murati se taie felii subtiri, pe lungime.

Cascavalul se rade sau se taie felii.

Se adauga si acestea peste pui.

Se pune si sarea de lamaie.

Se mai adauga uleiul, sarea si piperul.

Amestecul rezultat se pune pe frunze de salata verde.

Se decoreaza cu masline.

Se serveste cu multa placere.
Sus In jos
Amina
Moderator
Moderator
Amina


Mesaje : 11204
Data de inscriere : 14/09/2011
Varsta : 45

Retete  culinare  - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Retete culinare    Retete  culinare  - Pagina 2 I_icon_minitimeLun Ian 09, 2012 9:45 am

Ciulama cu carne de pui si ciuperci
Retete  culinare  - Pagina 2 Ciulama_cu_carne_de_pui_si_ciuperci
O mancare apetisanta pentru o masa de pranz poate fi reteta de ciulama cu carne de pui si ciuperci.


Ingredientele de care aveti nevoie sunt:

piept de pui

1/2 kg de ciuperci

1 ceapa

smantana dulce

sare

piper

verdeata


Modul de preparare este urmatorul:

Pieptul de pui se taie in fasii.

Apoi acestea se pun la calit, in putin unt sau ulei.

Se taie si ceapa solzisori.

Cand carnea a inceput sa isi schimbe culoarea, se adauga si ceapa la calit.

Dupa ce s-au calit aceste ingrediente, se mai pun si ciupercile taiate in sferturi.

Se adauga si 2 cani de apa sau supa de legume.

Se lasa sa fiarba timp de aproximativ 20 de minute.

Cand mancarea s-a fiert, se pune si smantana dulce.

Se condimenteaza ciulamaua cu sare si piper, dupa gust.

Se mai lasa sa dea de 2 ori in clocot si se ia de pe foc.

La final se presara verdeata tocata marunt.

Ciulamaua cu carne de pui si ciuperci se serveste cu mamaliga.
Sus In jos
Continut sponsorizat





Retete  culinare  - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Retete culinare    Retete  culinare  - Pagina 2 I_icon_minitime

Sus In jos
 
Retete culinare
Sus 
Pagina 2 din 2Mergi la pagina : Înapoi  1, 2

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
 :: ARHIVA :: ARHIVA DIVERSE-
Mergi direct la: